Cijeli svemir zrači energijom, od najveće planine i oceana pa sve do najsitnijih vlati trave i svake pojedinačne stanice u našem tijelu. Sve naše stanice odašilju energiju na različite načine, a različite stanice emitiraju različite vrste energije, ovisno o tome gdje se unutar tijela nalaze i koja im je funkcija. Energetski sustav našeg tijela prenosi energiju, a na sedam se određenih pozicija na našem tijelu nalaze kanali kroz koje energija u stalnom toku može ulaziti i izlaziti. Te točke nazivamo čakrama.

Riječ čakra na sanskrtu znači kotač. Energija čakre vrti se u smjeru kazaljke na satu dok pomiče energiju našeg tijela u polje oko nas, a okreće se u smjeru suprotnom od kazaljke na satu kako bi energiju iz vanjskog svijeta povukla u naše tijelo. Frekvencijsko stanje naših čakri određuje smjer u kojem će naša energija teći dok one ili uvlače energiju u naše tijelo ili je emitiraju prema van.

Gdje su smještene čakre?

Čakre se nalaze u sedam točaka duž našeg tijela, od kojih je svaka povezana s različitom skupinom organa i sustava. Pozicije čakri odgovaraju mjestima na našem tijelu na kojim glavni sustavi troše puno energije. Na primjer, čakra između očiju je u središtu našeg vizualnog centra, ali isto tako je to pozicija frontalnog režnja našeg mozga te centar odlučivanja, planiranja i orijentacije. Na tom mjestu je našem tijelu potrebno puno energije pa je logično da baš ovdje imamo „utičnicu“. Slično je sa, na primjer, srčanom čakrom. Ona sadrži toliko energije da ima vlastito polje sile i emitira elektromagnetsko polje koje se može izmjeriti s nekoliko metara udaljenosti. To je vjerojatno ono što često zovemo „snagom srca“.

Čakre mogu biti otvorene ili zatvorene, preaktivne ili premalo aktivne, ovisno o količini energije koja njima protiče. Taj protok određen je otvorenim ili zatvorenim stanjem našeg fizičkog i energetskog tijela.

Kako čakre rade?

Čakra djeluje poput kugle energije koja prožima fizičko tijelo. Same čakre nisu fizičke; ne možemo ih vidjeti na rendgenu. One su aspekti svijesti i komuniciraju s fizičkim i energetskim tijelom kroz dva glavna kanala, endokrinim i nervnim sustavom. Svaka od sedam čakri povezana je s jednom od devet endokrinih žlijezda te sa određenom skupinom živaca, koji se nazivaju pleksusi. Svaka čakra odgovara određenim dijelovima tijela i određenim funkcijama unutar tijela kojima upravlja neki pleksus ili endokrina žlijezda.

Čakre, osim što predstavljaju pojedine dijelove našeg fizičkog tijela, predstavljaju i određene dijelove naše svijesti, način na koji doživljavamo stvarnost. Sva naša osjetila, opažanja i moguća stanja svijesti možemo podijeliti u sedam kategorija, a svaka od tih kategorija može se povezati s određenom čakrom. Kada naš neka misao uznemiri, možemo ju povezati sa čakrom koja je pak povezana sa određenim dijelom svijesti te sa dijelovima fizičkog i energetskog tijela povezanih s tom čakrom. Na primjer, kada nakon prekida odnosa doživimo emocionalnu bol, osjetit ćemo je u srčanoj čakri – i fizički i emocionalno. To stanje može trajati neko vrijeme, dok ne odtugujemo odnos u kojem više nismo. Ukoliko ne znamo zdravo odtugovati odnos, dugotrajna bol i napetost u srčanoj čakri mogu stvoriti simptom i na fizičkoj razini i zahtijevati iscjeljivanje čakre da bi se ona vratila u ravnotežu. To se odnosi na sve čakre u tijelu. Manifestacija simptoma na fizičkoj razini upozorenje je koje nam ukazuje da je nešto u nama u neskladu – da na emocionalnoj razini postoji nezdravi obrazac kojim bismo se trebali pozabaviti. Kada se pojavi, fizički simptom predstavlja dugogodišnju neravnotežu tog dijela energetskog tijela. Zato iscjeljenju trebamo dati vremena kako bismo ispravili nezdravi obrazac ponašanja te naše energetsko, emocionalno i fizičko tijelo doveli opet u ravnotežu.

Energetski rad

U tom smislu, u Centru Snaga namjere veliku pažnju pridajemo energetskom radu i iscjeljivanju ljudskog energetskog polja. Kroz trogodišnju edukaciju za osobni razvoj i uvod u terapeutsku praksu polaznici se, uz ostale tehnike rada na sebi, upoznaju i s energetskim razinama bivanja te vježbaju prostor vlastite visokoosjetilne percepcije. Uče prepoznavati energetske tokove i njihove blokade te primjenjivati različite tehnike energetskog rada usmjerene na iscjeljivanje određenih dijelova energetskoga polja. Uvod u energetski rad imate priliku iskusiti na radionici Sedam razina energetskog polja.

Nova Događanja u centru

Datum: 12.9.2020.
Vrijeme: 9:30 – 13:00
Mjesto: centar Snaga namjere
Voditeljica: Marina Nardin
Cijena: besplatno

Datum: 19.9.2020.
Vrijeme: 9:30 – 13:00
Mjesto: centar Snaga namjere
Voditeljica: Tihana Ilić Prskalo
Cijena: besplatno

otpuštanje traume

UPISI U EDUKACIJU ZA OSOBNI RAZVOJ I UVOD U TERAPEUTSKU PRASKU

Datum: od 20.6. – 31.10..2020.
Mjesto: Centar Snaga namjere