tim snaga namjere

O nama

Centar Snaga namjere rezultat je dugogodišnjeg osobnog i profesionalnog učenja i istraživanja unutar područja energetskoga i terapijskoga rada, iscjeljivanja te osobnoga razvoja. On je realizacija vizije četiriju individualnih praksi koja je nastala u potrebi za cjelovitim pristupom ljudskome postojanju sa svim blagodatima i zapletima koje život nosi. Prvenstveno je to prostor sveobuhvatnog učenja o energetskome i iscjeliteljskom radu te prostor edukacije polaznika unutar područjā rada na sebi i rada s drugima.

Centar je otvoren s namjerom da objedini ljubav prema iscjeljenju s ljubavlju prema energetskom i terapijskom radu, u kojima se učenje i dijeljenje odvijaju na iscjeljujući način, to jest kroz prisutnost, ljubav i podržavajuće usmjeravanje.

Utemeljen na učenjima Rolfa SteineraBarbare A. BrennanRosalyn Bruyere i Johna Pierrakosa te na gotovo petnaestogodišnjem iskustvu u praktičnom radu i istraživanjima, on je prostor koji energetski odgovara našoj namjeri da podržimo druge na putu prema vlastitome centru te prema osvještavanju vlastitih potencijala za cjelovitost.

Naš pristup

U stvaranju centra i vlastitome radu niti koje nas vode jesu iskustvo i uvjerenje da svatko od nas – svako živo biće – posjeduje kapacitet za iscjeljenje, prisutnost, intuiciju i kreativnost. Jednako tako upoznate smo i s time koliko nas je društvo u kojem živimo, dajući vrlo često prednost isključivo umu, na neki način zaputilo u zaborav ili udaljavanje od njega. Drugim, jednako važnim, uzrokom udaljavanja od samih sebe smatramo iskrivljena uvjerenja i emocije koje s njima izranjaju, a koje nam stoje na putu do življenja vlastitog potencijala.

Svoje dugogodišnje iskustvo predanosti i povjerenja u tjelesno orijentiranu terapiju s čistom i jasnom namjerom, kao i iskustvo dobrobiti ovoga rada za ljude i međuljudske odnose, želimo podijeliti sa što većim brojem ljudi. Smatramo da ovo znanje zapravo pripada svakom čovjeku, stoga ga želimo proširiti unutar zajednice u kojoj živimo.

Upravo zato kao zadatke našega centra vidimo podsjećanje na vlastiti energetski kapacitet te osvještavanje sebe i procesa koji se svakodnevno odvijaju u našim susretima s drugim ljudima, sa životnijama, biljkama i svime što nas okružuje.

Bez obzira životne ciljeve, svjesnost o vlastitom energetskom polju i sebi kao cjelovitom biću, omogućava nam veću sposobnost osjećanja samih sebe te razumijevanja vlastite istine, vlastitih želja i potreba. To znači osjećaj slobode i neovisnosti od tuđih mišljenja i prosuđivanja, ali i suosjećanje s drugim ljudima. Za nas je iscjeljenje veći stupanj svjesnosti i preuzimanje svoje životne energije natrag u vlastite ruke, u skladu s vlastitim najvećim dobrom. U našem pristupu, važno nam je služiti kao putokaz i kao podrška drugima bez određivanja što je najviše dobro za njih i bez osuđivanja onoga što je duša te osobe željela dotaknuti u nekom iskustvu. 

Pritom su prihvaćanje vlastite snage, moć odlučivanja i odabira iskustava te preuzimanje vlastite odgovornosti na osobnome putu za nas najvažnije smjernice u kontaktu sa svakom osobom s kojom radimo. Stoga, u svakome aspektu svoga rada naglasak stavljamo na kontakt, za koji smatramo da je od iznimne važnosti. Kako preko kontakta učimo od početka svoga života – dodirom i ogledavanjem sebe u majčinim očima, u njezinom licu koje nam pokazuje, koje je nasmijano ili zabrinuto – tako ono što smo u najranijem djetinjstvu naučili o sebi i svijetu prenosimo u kontaktu s drugima.

Ukoliko je u tom periodu u nekome aspektu izostao kontakt s ljubavlju i podrškom, upravo nam taj dio nas, koji nosimo kao uvjerenje o sebi i svijetu, onemogućava da kao odrasli živimo svoj puni potencijal. Zato je kontakt, bio na fizičkoj ili energetskoj razini, upravo ono što je najpotrebnije u procesu iscjeljenja.

Povrede nastale u kontaktu jedino u kontaktu mogu biti i iscijeljene.

Učiteljski tim

Marina Nardin

Marina Nardin

suosnivač, učitelj, tjelesno orijentirani terapeut, TRE praktičar, član EABP

Edukacija:

Završila sam četverogodišnju edukaciju za iscjeliteljski i terapijski rad Snowlion u Francuskoj, a potom i četverogodišnju edukaciju za tjelesno orijentiranu psihoterapiju Core Energetics, pod vodstvom Sigmara Gerkena, Ph.D.

Logični slijed bio je nastavak edukacije na trogodišnjem treningu CIL– studija za kliničku psihologiju i duhovnost, pod vodstvom Alexis Johnson, Ph.D. i Judith Sarah Schmitt, Ph.D. Trenutačno sudjelujem na edukaciji Somatic Experiencing Petera Levina.

Osim individualnih terapija, trinaest sam godina radila kao učiteljica u Centru za integrativni razvoj gdje sam stekla bogato iskustvo u radu s grupama. Moja vjera u tu vrstu rada na sebi i uvid u duboke promjene koje takva edukacija donosi ljudima, učvrstila me u namjeri da nastavim istraživati u tom smjeru.

Tako je nastao Centar Snaga namjere i trogodišnja edukacija koju sam otvorila sa svojom dugogodišnjom prijateljicom i suradnicom Tihanom.

Marina Nardin

Tihana Ilić Prskalo

suosnivač, učitelj, tjelesno orijentirani terapeut, član EABP

Edukacija:

U osobnoj životnoj krizi sam vođena do prve škole za iskustveno upoznavanje sebe – Snowlion, međunarodne škole za psihodinamički razvoj i energetski rad. Četverogodisnje istraživanje same sebe i upoznavanje svoga tijela kao energetskog, zaista mi je promijenio doživljaj stvarnosti. Najednom mi je postalo jasno da je zaista sve energija, ne samo u fizici, nego i u stvarnom životu. Iscjeljivanje je dobilo puni smisao.

Nakon toga poželjela sam još puno više svojih izgubljenih dijelova vratiti u cjelinu pa sam završila Core Energetics, trening za tjelesno orijentiranog terapeuta, u klasi Siegmara Gerkena, Ph. D., u Zagrebu. Diplomirala sam i CIL, pod vodstvom Judith Sarah Schmidt, Ph. D. i Alexis Johnson, Ph. D., i ovaj me trening najviše otvorio u smjeru suosjećanja s drugim ljudima. Uskoro sam pozvana na učiteljski trening u Centar za integrativni razvoj. Taj je rad osmislio ono što sam željela podijeliti s drugima. 2017.godine upisujem “Somatic Experiencing” Petera Levina, metodu rada s traumom. Centar Snaga namjere je ostvarenje moga sna, koji sam oživotvorila zajedno s Marinom.

Marina Nardin

Jasenka Dabinović

učitelj, tjelesno orijentirani terapeut, član EABP

Edukacija:

Susret s knjigom Iscjeliteljske ruke, odveo me do četverogodišnje škole Snowlion u Francuskoj, koju su vodili učitelji iz energetske škole Barbare Brennan u New Yorku.

Svakom edukacijom otvarala su se nova područja našeg tijela, psihe i duha koja zahtijevaju različit pristup u energetskom i tjelesno orijentiranom psihoterapeutskom radu. Slijedili su četverogodišnja edukacija Core energetics, trogodišnji trening CIL-studija za kliničku psihologiju i duhovnost te mnoge druge edukacije u Europi i SAD-u.

Dugogodišnjim neprestanim radom s ljudima svakodnevno obogaćujem i proširujem svoje znanje, kao i iskustvo u energetskom i iscjeliteljskom radu, spoznavajući finoću, kvalitetu te beskrajne mogućnosti i potencijale našeg najfinijeg instrumenta – TIJELA!

Marina Nardin

Helena Valović

učitelj, tjelesno orijentirani terapeut, član EABP

Edukacija:

Čežnja za duhovnim rastom te boljim shvaćanjem sebe same, ali i svijeta koji me okružuje dovela me prije 20-ak godina na tečaj reikija, gdje sam se prvi put susrela s iscjeljivanjem. To me iskustvo oduševilo i otvorilo mi je neke nove svjetove. Silno me to privlačilo pa sam upisala i završila četverogodišnju školu za terapijski rad i iscjeljivanje Snowlion u Francuskoj.

Nakon toga uslijedila je dvogodišnja škola za tjelesno orijentiranu psihologiju Core Energetics, koju je vodio Sigmar Gerken, Ph.D., a potom i trogodišnji studij kliničke psihologije koji su vodile Judith Sarah Smit, Ph.D. i Alexis Johnson, Ph.D.

Iscjeliteljski rad moja je velika strast i svakim danom sve više uviđam neizmjerne mogućnosti koje su nam nadohvat ruke, stoga to znanje i strast želim prenijeti drugima. Iskustvo ovakvoga rada, kao i neprestano učenje, za mene je i izazov i izvor velike radosti i užitka.

Marina Nardin

Dorijan Burčul

učitelj, tjelesno orijentirani terapeut

Edukacija:

 • 3-godišnji profesionalni program za psihološko-duhovni razvoj pri CIL-u (Center for intentional living, USA) pod vodstvom Judith Sarah Schmidt Ph.D. i Alexis Johnson Ph.D.
 • 4-godišnji program iz psihospiritualnog, tjelesnog i energetskog rada;
 • 2-godišnji napredni trening program razvoja i integracije osobne moći, liderstva i seksualnosti pri Centru za integrativni razvoj.

  Za područje psihološkog rasta i razvoja počeo sam se intenzivnije zanimati još tijekom karijere kapetana duge plovidbe. Danas je iza mene više od 15 godina edukacije i 10 godina iskustva u savjetodavnom radu s pojedincima, pri čemu sam se osobito posvetio individualnom radu s muškarcima i radu u mješovitim grupama. Smatram da je učenje (o sebi) cjeloživotni proces, stoga se kao savjetnik kontinuirano usavršavam u Hrvatskoj i izvan nje.

  Marina Nardin

  Ljerka Zorić

  učitelj, tjelesno orijentirani terapeut, član EABP

  Edukacija:

  • studij psihologije u Zagrebu
  • Centar za integrativni razvoj 2003-2007. kod T. Senečić i L. Pinter.
  • 2 god. Core Energetics kod S. Gerken, Ph.D.
  • Center for Intentional Living pod vodstvom J.S. Schmidt Ph.D. i A. Johnson Ph.D. završila sam 2012.
  • 2008. Biheviralno-kognitivna terapija (2 stupnja) kod mr.sc. N.Anić i dr.sc. I.Živčić-Bećirević.
  • 2014. tečaj Mindfullnessa kod D.Barbarić, prof.psih.
  • Edukacija za osobni razvoj u Centru Snaga namjere pod vodstvom M. Nardin i T. Ilić završila sam 2019.

  Neposredno nakon diplome, zbog ratnih okolnosti, educirala sam se u KBC Rebro te sam angažirana za pružanje psihološke pomoći ranjenicima, izbjeglicama i prognanicima. Koliko god je to bio težak i izazovan posao, “zavukao mi se pod kožu”. Zbog vlastitog procesa izlječenja 2003.god. započela sam rad na sebi kroz razne edukacije.

  Od 2018., sam polaznik Somatic Experiencing edukacije o radu sa traumama po metodi P.Levina. Kada su me angažirali za terapeuta u udruzi ‘Sve za nju’, gdje sam radila sa ženama oboljelim od karcinoma, otkrila sam svoju strast koju sam pronašla u poslu terapeuta. Već 6 godina radim u IPD centru kao učitelj i terapeut, a suradnja sa Centrom Snaga namjere je još jedan novi korak u mome životu.

  Marina Nardin

  Miroslava Benda

  učitelj, tjelesno orijentirani terapeut, psihodramski terapeut, voditelj sistemskih konstelacija, član SPUH-a, član EABP

  Edukacija:

  Završila sam edukaciju za tjelesno orjentiranog terapeuta u Centru za integrativni razvoj (CIR) četverogodišnji i dvogodišnji napredni trening. U tom periodu dogodio se “psihodramski susret” koji me na kraju odveo i u edukaciju.

  Psihodrama je na svoj način upotpunila moje iskustvo rada na sebi i dodatno unijela neke nove alate i pristupe u individualni, a posebno grupni rad sa klijentima. Certificirani sam psihodramski terapeut (ECP).
  Moj put istraživanja pristupa vodi me dalje do sistemskih konstalacija. Završila sam edukaciju za voditelja sistemskih konstelacija kod dr. sc. Branke Devčić prema kriteriju kvalitete “Osterreichisches forum Systemaufstellungen“.

  U međuvremenu sam završila trogodišnji trening program u centru Snaga namjere gdje sam dodatno integrirala sva dosadašnja iskustva i znanja obogativši već postojeće alate unoseći tako i nove pristupe u osobni i profesionalni rad.

  Ana Katarina Sansević

  Ana Katarina Sansević

  učitelj, autor članaka, tjelesno orijentirani terapeut

  Edukacija:

  • Centar za integrativni razvoj i dvogodišnji poslijediplomski studij „Razvoj i integracija osobne moći, liderstva i seksualnosti“
  • Core Evolution kod S. Gerken
  • CoreSoma kod C. Gerken
  • Somatic Experiencing; Peter Levine

  Najveća nepoznanica i moj osobni izazov bio je poremećaj hranjenja s kojim sam živjela 10-tak godina. Osjećaj disfunkcionalnosti u vlastitom životu i čežnja da to promijenim dali su mi ogromnu količinu strasti da se predano dam u samoistraživanje, nošena pitanjima: ”Zašto? Kako sam došla na to mjesto samodestrukcije? Kako to promijeniti? I živjeti život iz jednog sretnijeg mjesta?”

  Kroz najveće krize svog života, kada sam ih svjesno prigrlila i prepustila im da me vode kroz život na konstruktivan način, primjenjujući istovremeno alate koje sam naučila, dobila sam najveće darove i iskusila sam da se kapacitet za život doista može izgraditi.

  Jedan od moćnih konstruktivnih alata transformacije koji oduvijek koristim je pisanje. Pisana riječ imenuje naše stanje, kroz nju ga prihvaćamo, a ako damo svijetu da ju pročita možemo si dozvoliti da budemo viđeni na taj način. Svaki naš izlazak u svijet je korak ljubavi prema sebi. Pisanje je ujedno ogroman izazov, ali i blagoslov. Ono je moja strast, moja čežnja i moj put do sebe i drugih.

   

  Marina Nardin

  Silvija Spiegl

  učitelj asistent, tjelesno orijentirani terapeut

  Edukacija:

  Unutarnja previranja, krize, radoznalost i želja za istraživanjem usmjerili su me prema četverogodišnjoj edukaciji „Centra za integrativni razvoj“ i individualnom radu s tjelesno orijentiranim terapeutom. Rad u grupama još jasnije produbljuje osjećanje i razumijevanje same sebe i svoje okoline. Putovanje mi otkriva strast prema energetskom radu i iscjeljivanju.

  Željna nastavka putovanja i življenja svoje strasti upisujem i završavam trogodišnju edukaciju u „Centru Snaga namjere“ koji oplemenjuje i stvara nova i dublja iskustva u mojoj dosadašnjoj edukaciji i radu.

  U međuvremenu završavam edukaciju za aromaterapeuta u ustanovi za obrazovanje odraslih „Učilište Galbanum“ koja me spaja s mirisima biljnog svijeta i njegov utjecaj na naše stanje svijesti.

  Više od deset godina uronjena sam u osobni razvoj i individualni rad s ljudima kroz tjelesno orijentiranu terapiju i iscjeljivanje. Moj put se nastavlja istraživanjem i tkanjem novih niti iscjeljenja, životne strasti i veselja.

  Gdje smo

  Centar Snaga Namjere
  Račićeva 5/1, (dvorišna zgrada)
  10000 Zagreb

  Kontakt

  Email: centar.snaganamjere@gmail.com
  Tel: +385 98 350 680 (Tihana Ilić)
  Tel: +385 98 227 030 (Marina Nardin)

  Društvene mreže: