Ljudsko energetsko polje obavija univerzalna energija koja je tijesno povezana s ljudskim životom. Energija je povezana s oblikom svijesti, doživljajem, gledanjem, slušanjem, senzacijama, emocijama, intuicijom ili izravnom spoznajom.

Svako ljudsko tijelo emitira svoje karakteristično zračenje koje se naziva “aurom” te se dijeli u sedam slojeva od kojih svaki ima svoju vibraciju. Što je sloj viši, vibracija je viša. Slojevi se međusobno prožimaju i određeni su položajem, bojom, sjajem, oblikom, gustoćom, fluidnošću i ulogom. Tako imamo sedam energetskih tijela koja sva zauzimaju isti prostor u isto vrijeme i svako se proteže izvan posljednjeg. Neparni slojevi auričnog polja imaju određenu strukturu dok su parni slojevi sastavljeni od tvari slične fluidu, bez posebne strukture.

Svaka čakra na prednjoj strani tijela ima svoj par na stražnjoj strani; prednji i stražnji aspekt čini jednu čakru. Prednji aspekti su povezani s emocijama osobe, stražnji s njezinom voljom dok su čakre na glavi vezane s mentalnim procesima. Svaka čakra ima sedam slojeva koji odgovaraju  sloju polja aure tako da je prvi  povezan s prvom čakrom, drugi s drugom itd.

  • Prvi sloj i prva čakra određuju tjelesno funkcioniranje; tjelesni osjet; tjelesni osjećaj boli ili zadovoljstva; automatsko ili autonomno funkcioniranje tijela
  • Drugi sloj i druga čakra povezan je s emocijama; oni su prijenosnik kako funkcionira naš emocionalni život
  • Treći sloj i treća čakra povezani su s našim mentalnim životom; linearnim mišljenjem
  • Četvrti sloj i četvrta čakra povezani su s našom srčanom čakrom – našim prijenosnikom kako volimo; metabolizira energiju ljubavi
  • Peti sloj i peta čakra čine odnos s višom voljom koja je povezana s božanskom voljom; povezana je sa snagom riječi, govorom, slušanjem i preuzimanjem odgovornosti za naše postupk
  • Šesti sloj i šesta čakra obuhvaćaju božansku ljubav; ljubav koja izlazi iz okvira ljudske ljubavi i obuhvaća život u cijelosti; stvara struje skrbi, podrške, zaštite i njegu cjelokupnog života
  • Sedmi sloj i sedma čakra povezani su s višim umom, znanjem i jedinstvom našeg duhovnog i fizičkog ustrojstva

Ljudsko tijelo metabolizira puno energije iz univerzalnog polja kroz “auru” odnosno čakre (velike i male). Bavljenje cjelokupnom sviješću vezanom uz energiju koja kroz nas protječe stvara osjećaj “otvorenosti”. Sadržaji naše psihe povezani s određenom čakrom osviješćuju se povećanjem energetskog tijeka kroz tu čakru.

S tim psihološkim sadržajima nužno je polagano raditi kako bismo imali vremena obraditi osobne procese u svrhu oslobođenja i ugradnje novih spoznaja u naš život. Što više otvaramo naše čakre pojačavamo protok energije koja protječe kroz naše tijelo čineći ga zdravijim.
Pojava bolesti u sustavu signalizira nam neravnotežu energije ili zaustavljanje protoka u čakrama. Odsustvo protoka u ljudskom energetskom sustavu često dovodi do iskrivljenja naše percepcije i prigušenja osjećaja te tako utječe na čistoću iskustva našeg cjelokupnog življenja; na otvorenost prema razvoju naše zrelosti.

Naš energetski sustav je specifično mjesto za osjete, emocije, misli, uspomene i druge razine iskustava. Kako bi razumjeli prirodu različitih oboljenja tj. zdravlja i bolesti, razumijevanje energetskog sustava i povezanosti s fizičkim simptomima stvara poveznicu između tradicionalne medicine i psiholoških interesa.

Ako ste zainteresirani za bolje upoznavanje svog energetskog polja i na koji način to znanje možete primijeniti u svom životu, pridružite nam se na radionici “Upoznavanje tijela kroz sustav čakri i energetski rad” koja će se održati u Centru Snaga namjere, 9.7. od 9:30 – 17:30.

Dobrodošli!

Nove Radionice

Datum: 9.7.2022.
Vrijeme: 9:30 – 17:30
Vodi: Silvija Spiegl
Lokacija: Račićeva 5/1, Zagreb
Cijena: 400kn