NAJAVA RADIONICE:

Mape naših odnosa: nevidljive priče, oblik srca, unutarnji kompas ka iscjeljenju

Centar Snaga namjere: 08. – 10. ožujka 2019.

Mape odnosa je dva i pol dnevna radionica na kojoj ćemo istraživati obrasce formirane tijekom ranoga djetinjstva koji postoje u nama kao duboko pohranjene nevidljive i (najčešće) neosviještene mape, povećati razumijevanje načina funkcioniranja današnjih odnosa prema samima sebi, svijetu i osobnom duhovnom razvoju te dobiti uvide u iskustva koja se ponavljaju naizgled izvan naše kontrole.

Kod nekih od nas te rane mape odnosa, doživljaja drugih i svijeta oko nas, ukorijenjene su u osjećaju sigurnosti, pripadanja, vezivanja, ljubavi i osjećaju da smo drugima bitni. Kod nekih su pak isprepletene s doživljajima naglih promjena, nestabilnosti, nesigurnosti, nevažnosti (naših osjećaja, misli, povezanosti s tijelom) ili čak traumatskim doživljajima.

Gdje god se nalazili na duhovnom putu, putu k samosvjesnosti ili putu k iscjeljenju, važno je pronaći, osvijestiti ili iznova izgraditi neko unutarnje sigurno mjesto kojem se uvijek možemo vratiti – da integriramo nova znanja, odmorimo se i prikupimo inspiraciju i snagu ili dođemo u dodir s iskricom nekog idućeg važnog koraka u životu. Da bismo takvo sigurno mjesto imali u sebi, za sebe ili nekoga drugoga, potrebno je osvijestiti „unutarnjeg promatrača“ – mudriji i zreliji dio našega bića. Tek tada, promatrajući sebe, druge i svijet iz tog mudrijeg i zrelijeg mjesta, sposobni smo na trenutak usporiti, odmaknuti se, svjedočiti doživljaje kroz koje prolazimo, smanjiti osudu (sebe ili drugih) i imati sposobnost držanja suprotnosti i kontradikcija kojima nas život okružuje. Najmudriji i najzreliji dio našega bića svjestan je misterije života i činjenice da ponekad ne možemo kontrolirati ili znati baš sve korake.

Prvi obrasci sigurnoga mjesta i unutarnjeg mudrog promatrača formiraju se u samome centru ranih mapa odnosa.

Ova dvoipoldnevna radionica pružit će vam priliku da dođete u dodir s vlastitim nevidljivim i/ili manje svjesnim mapama odnosa prema sebi i drugima, dat će vam uvid u pohranjene obrasce koji nam pomažu, ali i nesvjesno stvaraju prepreke koje nas koče, i omogućiti korake k svjesnijem, autentičnom postojanju u svijetu i stvaranju novih osviještenih mapa odnosa.

Radionica je kreirana kao siguran prostor za samoistraživanje i osobni proces, a objedinjuje teorije ranog djetinjstva i vezivanja (attachment), najnovija istraživanja s područja neurobiologije, tjelesno centrirane psihoterapije, mindfulness, meditaciju, kreativnost, pojedinačni i grupni rad.

Datum radionice: 8. ožujak petak popodne (17-20 sati),
subota i nedjelja, 9. – 10. ožujka 2019. (10.00 – 18.00 sati),
Centar Snaga namjere, Račićeva 5, dvorišna zgrada
Registracija: 850 kn

Radionica je stvarana u suradnji Tihane i Sandre, a rezultat je dvadesetogodišnjeg prijateljstva i zajedničkoga učenja, treniranja i rada sa ženskim grupama po cijelom svijetu.

Za više informacija i registraciju javite se Tihani (e-mail).
Tihana www.snaganamjere.com
Sandra www.sandrapribanic.com

Malo o Sandri:
Sandra je registrirani psihoterapeut s privatnom praksom u Torontu u Kanadi. Njen pristup radu s klijentima je holistički i integrira znanja s područja tjelesno orijentirane psihoterapije, neurobiologije, mindfulnessa, teorije ranog djetinjstva i rad s traumom (ranog djetinjstva, individualne traume i traume sistema).

Uz privatnu praksu, Sandrina je strast rad s grupama, te vodi ženske grupe, radionice za parove i profesionalne treninge za agencije i udruge na temu kompleksnih trauma, sekundarnih trauma, iscrpljenosti i burn-outa. Sandra je provela osam godina radeći s djecom i mladima koji su prošli kroz različite oblike traumatskih doživljaja (seksualno, fizičko, emotivno zlostavljanje i nemar te nenadani gubitak bliskih osoba). Također je sudjelovala u kreaciji Sole Expressiona – intervencije na bazi hip-hopa i plesnog pokreta, namijenjene mladima u Kanadi koji su doživjeli nasilje i traumu.

Sandrina čežnja je da njen „dvostruki hrvatsko-kanadski korijen“ nastavi rasti. Predana je svemu što joj pomaže da izgradi snažan unutarnji život, vjeruje mudrosti koja potječe iz njenoga tijela, i da je ranjivost put ka hrabrosti i životnosti. Sandra svakodnevno pokušava umiriti svoj um i čuti „tihi unutarnji glas“, a ponekad joj to i uspije.

Malo o Tihani :
Tihana već godinama istražuje što se sve krije u tijelu, jer duboko vjeruje da tijelo pamti puno dulje od svjesnog pamćenja. Sve što je pohranjeno u našem tijelu može nam pomoći u razumijevanju samih sebe. Dublje razumijevanje otvara suosjećanje prema vlastitom biću i omogućuje pomake prema ugodnijem bivanju u svom tijelu.

Tihana godinama razvija duboko prijateljstvo i razumijevanje sa Sandrom. Radi kao inegrativni terapeut i vodi trogodišnju edukaciju osobnog rasta u Centru Snaga namjere zajedno s Marinom.

Please select a valid form