Biološko ponašanje i aktivnost gena dinamički su povezani s informacijama iz okoliša koje se učitavaju u stanicu. Bruce H. Lipton

Stanična membrana homologna je računalnom čipu. B.A.Cornell

Ako su računala i stanice programabilni…onda se programer nalazi izvan računala ili stanice.

Spoznaje u suvremenoj znanosti o tome da ultratanka membrana stanice zapravo služi kao mozak stanice, vodi tome da se prava tajna života ne nalazi u slavnoj dvostrukoj spirali, nego u mehanizmima čarobne membrane stanice. Membrana koja signale iz okoliša pretvara u ponašanje stanice… zajednice stanica… pa cijelog vašeg sistema.

Jedan od razloga zbog kojih su znanstvenici pogrešno procijenili membranu je taj da je ona izuzetno tanka. Membrane su debele svega sedam milijuntnina milimetra. U stvari toliko su tanke da ih je moguće vidjeti samo elektronskim mikroskopom, a on je konstruiran tek nakon Drugog svjetskog rata. Do tada biolozi nisu mogli niti potvrditi da stanične membrane uopće postoje.

Ono što mijenja cijelu istinu o stanicama je proučavanje funkcioniranja membrane stanice. Jer membrana stanice očitava okoliš i u skladu s tim aktivira ili ne aktivira određena očitanja DNK.

Nema dvojbe da su DNK nacrti pohranjeni u jezgri izuzetne molekule, akumulirani u preko tri milijarde godina evolucije. No ipak oni ne “upravljaju” funkcioniranjem stanice. Opstanak stanice ovisi o njenoj sposobnosti da se dinamički prilagođava stalno promjenljivom okolišu.

Dakle, stanica očitava informacije iz okoliša, memorira i aktivira one dijelove DNK koji su potrebni za preživljavanje. I prenosi informacije sljedećim stanicama.

Koje mogućnosti to otvara za komunikaciju s našim stanicama?
Što sve naše stanice čuvaju, a što nam danas ne služi više?
Kako svjesnošću djelovati na reprogramiranje vlastitih stanica?
Placebo efekt ili svjesno življenje?

Dođite na uvodnu radionicu u subotu 7.10.2017. (više o radionici nalazi se ispod članka) i istražite sami.

I upamtite, razgovarati s vlastitim stanicama moguće je naučiti.

–> BESPLATNE UVODNE RADIONICE U LISTOPADU <–

7.10.2017. (sub) od 10:00 do 13:00 sati, radionica “Nauči razgovarati sa svojim stanicama”, voditeljica Tihana Ilić
* napomena: želite li se prijaviti na radionicu, pošaljite nam putem maila Vaše ime i prezime s naznakom “prijava”

 

28.10.2017. (sub) od 17:00 do 20:00 sati, radionica “Istraživanje 7 razina energetskog polja”, voditeljica Marina Nardin
* napomena: želite li se prijaviti na radionicu, pošaljite nam putem maila Vaše ime i prezime s naznakom “prijava”