Ljudsko srce nikada ne miruje. U svakome od nas prebiva Božanska iskra koja stvara trajno stanje čežnje. Nikada niste sasvim pomireni sa sobom, a “ja” nikada nije do kraja određeno. U vašemu životu uvijek izranjaju nove misli i iskustva, trenuci zanosa i iznenađenja, trenuci kad se nađete na nesigurnom području. Čežnja je najdublji i najdrevniji glas ljudske duše. I kao takav je divan pokretač našeg bića.

Čežnja nas može povesti na put kojim pomičemo svoje granice ili ono što smo do tada vjerovali da su naše granice. I to je dobrodošlo u našem životu.

Nije dobrodošla zamisao da nešto moramo učiniti kako bi “usavršili” sami sebe, kako bi dosegli neko “drugo stanje” gdje ćemo biti dobrodošli. Uvjerenje da s nama nešto nije “u redu” sprečava nas u uživanju naše  tjelesnosti, u dopuštanju protoka životnosti. Odnosno u našem pravom stanju i prirodnom pravu. Patimo zbog toga što nastojimo biti ono što nismo. Činjenica je da smo uvjetovani kolektivnim vjerovanjem, koje nam kaže da smo odvojeni od Prirode, od Božanske energije i neiscrpnih mogućnosti.

Dakle postoji taj osjećaj odvojenosti i on je bolan. Ako potpuno povjerujemo toj rascijepljenosti, onda ostaje puno boli i čežnje koje nas ne vode u ostvarenje, nego pojačavanje boli u osjećaju odvojenosti.

zeljaKad vratimo povjerenje sebi i dopustimo tijelu da nam otvara nove puteve, onda čežnja može biti putokaz naše duše za smjer kojim kročimo. Postoji puno ljudskih priča koje to potvrđuju, ali mrak sumnje nagriza ljudsko srce pitanjem da li je to zaista moguće.

Ego um se plaši beskonačnoga. On odlučuje zanemariti gibanje beskonačnosti u duši i ne želi prepoznati beskonačnu prisutnost u Prirodi ili u osobi. Pa ipak, mi ne možemo živjeti bez nekog oblika beskonačnosti. Čeznuće je pradrevno, ono dolazi s nekoga drugog mjesta. Naše se čeznuće uvijek pruža prema udaljenoj granici i to je jako dobro.

Poslušajte svoju čežnju, o čemu priča? Da li se ponavlja i gdje u tijelu osjećate tu čežnju? Na trenutak ostavite “priče” mozga i osluhnite čežnju srca. Ako date dovoljno pozornosti na ono što se događa oko vas i unutar vas (u vašem tijelu, srcu i umu), ako dopustite čežnji da se ispreplete s vašim životom, onda ona postaje zvijezda vodilja. I to baš vaša ZVIJEZDA VODILJA.

Imate li hrabrosti slijediti svoju čežnju?