Naše tijelo nam je dato s razlogom. Kad ste duboko ukorijenjeni u svom tijelu, lako će vam biti ostati prisutan kao promatrač vlastita uma. Bez obzira što se dogodi izvana, neće vas moći snažno uzdrmati.

 

Stoga kad se pojavi izazov, kao što se izazovi uvijek pojavljuju, neka vam bude navika odmah se spustiti u tijelo i što vise se usredotočiti na energetsko polje vlastita tijela.
Kako to možete učiniti? Najprije fokusiranjem na dah, jednostavno pratiti izdah, otpuštanje, te onda udah, uzimanje novog zraka i nove svježe energije.
To ne treba trajati dugo, ali treba napraviti onog trenutka kad se pojavi izazov.
Usredotočite li se na nutrinu i osjetite li unutarnje tijelo, odmah ćete se smiriti i postati prisutni.
Ako je u stanovitoj situaciji potrebna akcija, ona će izroniti s te dublje razine.
Kao što je sunčeva svjetlost neusporedivo svjetlija od plamena svijeće, tako u našoj suštini i unutarnjem Biću prebiva beskonačno veća inteligencija nego u umu.
Sve dok svjesno održavate dodir s unutarnjim tijelom, nalikujete na stablo koje je duboko ukorijenjeno u tlu ili na zgradu koja ima čvrste temelje.

 

Takva svjesnost, koja je ukorijenjena kroz tijelo, može osjećati energiju daleko dalje od samog fizičkog tijela. Zašto je to bitno? Zato što mi nismo samo fizičko tijelo. To je naš najgušći i najgrublji oblik, koji je kao takav dobrodošao za naše usidrenje u materijalnoj stvarnosti. Mi smo daleko više i daleko šire. Naše energetsko tijelo je suptilnije i viših vibracija. I u našem energetskom tijelu se emocije i misli odmah pojavljuju kao protok ili zastoj.
Kad naučimo ta polja bolje prepoznavati, brže osjećamo sve što se zbiva u njima te oko njih. Jasnije nam je tko smo zaista i što se događa oko nas.
Energija je stalni titraj i promjena.

 

Predavanje uz energetske vježbe održat će se u petak 7.srpnja 2017., u vremenu od 19-21 sat u prostoru Račićeva 5, dvorišna zgrada.
Predavanje je otvoreno i ulaz je slobodan.