ŠTO NOSIMO OD PREDAKA

0,00 

Datum: 30.9.2023.
Vrijeme: 9:30 – 13:00
Vodi: Tihana Ilić Prskalo
Lokacija: Centar Snaga namjere, Račićeva 5/1


Važno!

Radionica je namijenjena svima koji žele istražiti ovu temu, a zainteresirani su za edukaciju za osobni razvoj centra Snaga namjere. Ako ste već upisali program, mjesto na ovoj radionici vam je osigurano uz prethodnu najavu. Molimo vas da preuzmete odgovornost za svoj dolazak. Ako niste sigurni da možete doći, nemojte rezervirati kartu. U slučaju da ste spriječeni doći na radionicu, obavijestite nas na vrijeme. Svojim nedolaskom na radionicu, oduzimate drugima mjesto.

Nema na zalihi

Kategorija:

Psihološko nasljeđivanje odnosi se na naslijeđene osobine, reakcije, obrasce ponašanja i naš pogled na život. Prenosi se generacijski i s vremenom opstaje u onoj mjeri u kojoj smo mu mi podložni. Nosimo ga sa sobom, od situacije do situacije, kao svoje korijenje. Od trenutka začeća, iskustvo u maternici oblikuje mozak te postavlja temelje za osobnost. Kasnije razdoblje predosobnog razvoja funkcionira kao nastavak razvoja nervnog sustava. Koji neuronski krugovi ostaju, a koji se odbacuju, ovisi o tome kako beba doživljava mamu i komunicira s njom. Kad majka nosi nasljednu traumu, to može utjecati na nježnu vezu koja bi se prirodno trebala stvoriti s bebom. Pojednostavljeno rečeno, traume koje je naša baka pretrpjela, njena bol i tuga, njezine poteškoće u djetinjstvu, gubitci onih koje je voljela - svi ti događaji u određenoj mjeri, utječu na majčinstvo koje je naša baka dala našoj majci. Ako pogledamo unatrag još jednu generaciju, isto bi vjerojatno bila istina o majčinstvu koje je primila naša baka.

Ono što mi mijenjamo u svojim obrascima i odnosima, mijenja transgeneracijsku traumu. Možemo zadržati ono dobro i otpuštati ono što nam više ne služi.
Ako se naše negativno iskustvo ne pretvori u nešto zdravo i pozitivno, simptomi tog iskustva prenose se na sljedeću generaciju - i na sljedeću. Ništa nije počelo s nama, ali mnoge stvari mogu završiti s nama, ako odlučimo raditi na sebi. Taj ciklus se može prekinuti.
Želite li istražiti nešto što vas vuče a ne razumijete, pridružite nam se na radionici
„Što nosimo od predaka“.

Uvodna radionica je besplatna i otvorena je za sve ljude koji su zainteresirani za našu edukaciju i vrstu rada. Uz teorijski dio, radionica će biti iskustvena kako bi vam predočili način rada Koherentne tjelesne psihoterapije, priznate od EABP (Evropska asocijacija za tjelesnu psihoterapiju). Centar Snaga namjere koji održava edukacije po Koherentnoj tjelesnoj psihoterapiji je član SPUHa (Savez psihoterapeutskih udruga Hrvatske).

Radionica se održava 30.09.2023., subota od 9.30-13.00 sati u prostoru Centra Snaga namjere, Račićeva ulica 5/5/1, dvorišna zgrada, Zagreb (blizu Kvaternikova trga).
Voditeljica Tihana Ilić, EABP, ECP.