PARTNERSKI ODNOSI

0,00 

Datum: 7.10.2023.
Vrijeme: 9:30 – 13:00
Vodi: Marina Nardin
Lokacija: Centar Snaga namjere, Račićeva 5/1


Važno!

Radionica je namijenjena svima koji žele istražiti ovu temu, a zainteresirani su za edukaciju za osobni razvoj centra Snaga namjere. Ako ste već upisali program, mjesto na ovoj radionici vam je osigurano uz prethodnu najavu. Molimo vas da preuzmete odgovornost za svoj dolazak. Ako niste sigurni da možete doći, nemojte rezervirati kartu. U slučaju da ste spriječeni doći na radionicu, obavijestite nas na vrijeme. Svojim nedolaskom na radionicu, oduzimate drugima mjesto.

Nema na zalihi

Kategorija:

Mape naših odnosa se formiraju od rođenja, još prije nego što razumijemo i nastavljaju se u ranom djetinjstvu kada vrlo ograničeno razumijemo, ali slažemo slike, osjećaje i pohranjujemo ih u mapu.

Od roditelja učimo što su žena i muškarac i kako izgleda zajednički život. Od šire obitelji učimo kako se funkcionira s rodbinom, braćom i sestrama, susjedima i tako nastavljamo.

Ukoliko je bilo nesigurno prvo vezivanje, teško da će kontakti i vezivanje biti privlačni. Ako je bilo dovoljno dobro i sigurna baza je uspostavljena, onda ćemo puno jednostavnije ulaziti u nove odnose i nećemo se bojati niti prekida.

Zanos ljubavi otvara put široj svijesti. Kad se zaljubimo odjednom ostajemo bez svojega obrambenog sustava, izvedeni iz svojih samoživih navika i poneseni u prošireno viđenje svijeta. Ljubav topi naše krute stavove i mijenja našu psihičku strukturu. Kad se zaljubimo, sve vidimo drugačije-boje su jače, mjesta vidimo kao nova, interesi voljene osobe postaju naši interesi.

Ljubav širi naše obzorje, a istodobno nas uvodi u dublju povezanost sa sobom. Zaljubljivanje nas spušta u tijelo; žudnja nas dovodi u dodir s tjelesnim kroz želje i potrebe. S drugom osobom slavimo hram tijela. Međutim kad posegnemo u sebe kako bismo svoje darove dijelili s voljenom osobom, prisiljeni smo suočiti se sa svojom najdubljom prirodom i razviti je.

Intimnost ljubavi otkriva sjenu i integrira je. Kad s ljubavlju prihvatimo drugu osobu, odbačeni dijelovi naše psihe mogu sigurno izroniti. A iz sjene može izaći puno toga što je nekada bilo „neprihvatljivo“ i naše tijelo još uvijek može vjerovati da „smo neprihvatljivi i previše“. Bazični tjelesni impulsi su pokretač naše snage. Kako se reflektira u našu sadašnjost nešto što je zaustavljeno ili odbačeno ili negirano od nas samih?

Pridružite nam se na radionici „Partnerski odnosi“ i istražite što vas odvaja od vaše srži i prave prirode vašeg bića