ZAGRLI SVOJU ŽENSTVENOST

80,00 

Datum: 8.6.2024.
Vrijeme: 9:30 – 17:30
Vodi: Marina Nardin
Lokacija: Centar Snaga namjere, Račićeva 5/1

20 na zalihi

Kategorija:

Ženstvenost je energija koja je u svakoj ženi drugačija, jedinstvena te možemo reći da postoji onoliko tipova ženstvenosti koliko postoji i žena. Problem je u tome što mnoge žene nisu svjesne svoje ženstvenosti i strano im je komunicirati i izražavati tu svoju stranu. Često u svakodnevnoj užurbanosti izgubimo sebe a da toga nismo niti svjesni. Zato je neophodno graditi ljubav prema sebi, poštovanje i prihvaćanje sebe onakvima kakvi uistinu jesmo. Važno je da si dopustimo slobodu izražavanja vlastite istine te iznošenja stavova i pogleda na svijet. Na taj način doći ćemo u doticaj sa svim svojim dijelovima i kvalitetama svog bića. Otkrivanje vlastite ženstvenosti je otkrivanje vlastitog bića, a to doprinosi sveukupnoj sreći i harmoniji, kvalitetnijim odnosima i boljoj percepciji okoline.

U poslovnom svijetu žene sve više preuzimaju uloge koje su donedavno bile rezervirane samo za muškarce. Na mnogim takvim mjestima preferira se muški princip kao superioran i primjereniji uspjehu. Usredotočenost, kompeticija, čvrsta forma, želja za posjedovanjem, ekstrovertiranost, snažna struktura, perfekcionizam, proaktivnost, disciplina. To su  obilježja muške energije koje žene sve više preuzimaju kako bi uspjele u poslu i svakodnevnim aktivnostima. Na taj način žena preuzima ulogu koja je rezervirana za muškarce te strašno puno radi, odbija pomoć, samoživa je te često ne zna za odmor i opuštanje. To rezultira čestom razdražljivošću, nezadovoljstvom, rastresenošću. To ne znači da žene ne trebaju raditi, obavljati određene odgovorne poslove i odreći se uspjeha. Problem je u tome što ne biraju način rada i upravljanja aktivnostima koji je bitno drugačiji, odnosno svojstven i prilagođen ženi i njezinom načinu upravljanja. U suprotnom imamo muškarce u ženskom tijelu što nije dobro za ženu, a ponajprije za partnera koji definitivno nije izabrao vezu s još jednim muškarcem, tako da takav životni stil ima dalekosežne reperkusije i na cjelokupan emocionalni i intimni život, ali i obiteljski život. Muškarci u takvom slučaju, na ženu s muškim stilom i nastupom reagiraju kao na svog rivala te gube svoj polaritet i svoju svrhu u odnosu na ženu što za posljedicu ima loše emocionalne veze. Žene koje su odabrale takav put često imaju problem pronaći odgovarajućeg partnera jer im nitko nije dovoljno dobar pošto se osjećaju presnažno i nezadovoljno u vezi.

Žena je ženstvena kada je svoja i autentična, prirodna, oslobođena nesamostalnosti i ovisnosti o bilo čemu i bilo kome. To je žena koja dobro poznaje sebe, topla je, vjeruje u sebe te je iskrena i otvorena. To je osoba koja se ne boji otkrivanja svojih slabosti i koja je svjesna i svoje tamne strane koju je integrirala i s kojom se iskreno nosi. Ženstvenost je spontanost, prirodnost i pokazatelj da se žena dobro osjeća u svojoj koži, da je uravnotežena u iskazivanju svog muškog i ženskog dijela te je zadovoljna svojim izgledom, načinom razmišljanja i postupcima.