fbpx

STRAST

0,00 kn (0,00 €)

Datum: 3.9.2022.
Vrijeme: 9:30 – 13:00
Vodi: Ana Katarina Sansević
Lokacija: Centar Snaga namjere, Račićeva 5/1


Važno!

Radionica je namijenjena svima koji žele istražiti ovu temu, a zainteresirani su za edukaciju za osobni razvoj centra Snaga namjere. Ako ste već upisali program, mjesto na ovoj radionici vam je osigurano uz prethodnu najavu. Molimo vas da preuzmete odgovornost za svoj dolazak. Ako niste sigurni da možete doći, nemojte rezervirati kartu. U slučaju da ste spriječeni doći na radionicu, obavijestite nas na vrijeme. Svojim nedolaskom na radionicu, oduzimate drugima mjesto.

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis:

Što je to životna strast? Zašto nas taj pojam intrigira? Da li nas potraga za našom strasti uzbuđuje ili plaši? Da li je to nešto što moramo pronaći? Ili možda nešto što već posjedujemo, ali ne živimo? Vrlo često nam u osobnim životima nešto kronično fali, iako to možda ne možemo jasno definirati. Možda je naš život, gledajući izvana, funkcionalan i poželjan, no naš unutarnji osjećaj zadovoljstva nije potpun. Fali nam neki komadić sreće, neki dio neostvarenog sna, nešto u nama nam govori da bi život možda ipak mogao biti više od ovoga što trenutno jest. Da li nas otkrivanje vlastite strasti može dovesti na novi teritorij u vlastitom životu, na mjesto na kojem će nam srce biti ispunjenije, a život smisleniji?

Može. Zato jer se otkrivanje naše strasti, u stvari sastoji od otkrivanja naše autentičnosti. Ono što nazivamo "normalnim" životom je zapravo stanje ne-autentičnog, tihog života u kojem fali radosti. Strast je pitanje preživljavanja, jer način na koji živimo vlastiti život ovisi o našem interesu za njega - našem osjećaju znatiželje i entuzijazma, zahvalnosti i poštovanja, sudjelovanja u svakom trenutku. Strast je gorivo koje nam daje snagu da živimo na takav način. Pronalazak naše strasti mora biti povezan sa slušanjem unutarnjeg glasa i ignoriranjem buke oko nas koja nam govori što trebamo učiniti. Strast je ono je ono što prirodno želimo raditi, a ne ono što zvuči dobro ili što drugi žele da radimo.

No, da bismo živjeli sa strašću, moramo se suočiti sa svime što blokira njezino izražavanje. Moramo odrediti gdje u svom životu gubimo vitalnost, gdje ona curi. Najčešći razlog zbog kojeg ja naša životna strast potisnuta je osjećaj srama. 

Kronični sram, koji nam govori da takvi kakvi jesmo nismo u redu, da je naša srž fundamentalno manjkava. Takav sram poništava sav naš životni entuzijazama i instinkte te osakaćuje našu sposobnost da se afirmiramo, da budemo svoji, autentični. U našim vezama on se manifestira kao nedostatak intimnosti (ili nedostatak seksualne strasti), jer ne želimo da nam se drugi približe dovoljno da vide te nedostatke. 

Sram nas je zbog naših uvjerenja, naše znatiželje, naše kreativnosti ili naših tijela. Pokušavamo ga kompenzirati kroz perfekcionizam, samokritičnost ili ugađanje drugima. Bojimo se biti spontani u javnosti, vodimo ljubav s ugašenim svjetlima, ne postavljamo dodatna pitanja ako nešto ne razumijemo. 

Veliki dio pronalaženja vlastite strasti je suočavanje sa sramom koji nam onemogućava da živimo puniji život. I pronalaženja vlastite hrabrosti da prigrlimo taj sram i unatoč tome zakoračimo u vlastitu autentičnost. 

Razmislite o tome kada se osjećate najsretnijim.
Razmislite o aktivnosti koju volite raditi.
Razmislite koje su vaše najveće vrijednosti.
Razmislite o tome što pokreće vaše odluke.
Razmislite o temama o kojima volite pričati.
Razmislite o tome što ste oduvijek sanjali.
I onda se pitajte, što me spriječava da živim strastven život?
Želite li pomoć pri otkrivanju odgovora, dobrodošli ste na radionicu: