SEKSUALNO ISCJELJIVANJE

0,00 

Datum: 14.10.2023.
Vrijeme: 9:30 – 13:00
Vodi: Tihana Ilić Prskalo
Lokacija: Centar Snaga namjere, Račićeva 5/1


Važno!

Radionica je namijenjena svima koji žele istražiti ovu temu, a zainteresirani su za edukaciju za osobni razvoj centra Snaga namjere. Ako ste već upisali program, mjesto na ovoj radionici vam je osigurano uz prethodnu najavu. Molimo vas da preuzmete odgovornost za svoj dolazak. Ako niste sigurni da možete doći, nemojte rezervirati kartu. U slučaju da ste spriječeni doći na radionicu, obavijestite nas na vrijeme. Svojim nedolaskom na radionicu, oduzimate drugima mjesto.

Nema na zalihi

Kategorija:

Nekako je žalosno da naša kultura nastoji odvojiti seksualnost od ostatka života. Kako je posrijedi kozmička sila povezivanja koja vodi sjedinjenju i širenju, paradoksalno je da uklanjamo seksualnost iz razgovora i aktivnosti u ostatku svojega života. Tako potičemo nepriznavanje i neiscjeljivanje seksualnih rana, skrivenih osjećajima krivnje i srama.
Seksualno iscjeljivanje nije ograničeno na ono što činimo u krevetu nego u cijelosti obuhvaća naš pristup životu.

Postići seksualno iscjeljenje znači potpuno se uhvatiti ukoštac sa životom na emocionalno-osjetilnoj razini, voditi ljubav očima, ušima i nosom; prihvatiti svoju žudnju za poezijom, teksturom i bliskošću; postati intiman sa suptilnim nijansama unutarnjeg bića. Seksualno iscjeljenje nije moguće u izolaciji jer zdrav seks obuhvaća mnoge razine svijesti. Nije ga moguće odvojiti od emocionalnog iscjeljivanja jer otvara emocije. U osnovi je vezano uz osjetila te privlačnu energiju žudnje i želje. Iziskuje fluidan protok energije u tijelu. Iscijeliti se u svim dimenzijama druge čakre… emocijama, želji, kretanju, osjetima, užitku i potrebi… znači iscijeliti vlastitu seksualnost.

Seksualno iscjeljenje iziskuje ravnotežu između obuzdanosti i protoka. Većina mehaničkih seksualnih disfunkcija, kao što su impotencija, nesposobnost postizanja orgazma ili preuranjena ejakulacija, odražava nesposobnost obuzdavanja uzbuđenja ili predavanja uzbuđenju. Ti problemi nisu samo seksualni nego su i energetski te se najčešće odražavaju u ostatku osobnosti. Rad na tim energetskim obrascima u tjelesnom oklopu istodobno može rješavati seksualne probleme. Seksualno iscjeljivanje obuhvaća ponovno ispreplitanje jedinstva seksualnosti i Erosa.
Eros je tajanstvena sila, traži predaju nepoznatome i treba emocionalnu i tjelesnu sigurnost. Seks bez Erosa je prazan i mehanički, funkcionira snagom volje, što s vremenom iscrpljuje. Seks s Erosom hrani volju. Postajemo prožeti energijom, nadahnuti na promjene, učenje i posezanje dalje od granica koje smo prethodno prihvaćali. Otvara se volja za promjenom i za protokom, te pravom na osjećanje.

Želite li doznati zašto je ovo važna tema za sve aspekte života, pridružite nam se na radionici „Seksualno iscjeljivanje“ .
Uvodna radionica je besplatna i otvorena je za sve ljude koji su zainteresirani za našu edukaciju i vrstu rada. Uz teorijski dio, radionica će biti iskustvena kako bi vam predočili način rada Koherentne tjelesne psihoterapije, priznate od EABP (Evropska asocijacija za tjelesnu psihoterapiju). Centar Snaga namjere koji održava edukacije po Koherentnoj tjelesnoj psihoterapiji je član SPUHa (Savez psihoterapeutskih udruga Hrvatske).

Radionica se održava 14.10.2023., subota od 9.30-13.00 sati u prostoru Centra Snaga namjere, Račićeva ulica 5/5/1, dvorišna zgrada, Zagreb (blizu Kvaternikova trga).
Voditeljica Tihana Ilić, EABP, ECP.