DIVLJE SRCE

65,00 

Datum: 20.5.2023.
Vrijeme: 10:00 – 18:00
Vodi: Ana Katarina Sansević
Lokacija: Centar Snaga namjere, Račićeva 5/1

Nema na zalihi

Kategorija:

Kako reagirate kada čujete riječ divlje?
Privlači li vas ili plaši? 
Budi li se nešto u vama?
Kako bi izgledao život s više divljeg srca?
Definicija “divljine” je = to su sve biljke ili životinje koje rastu u prirodnom okruženju te nisu pripitomljene niti kultivirane
Ako je ovo definicija divljine za životinje i biljke, što je onda divljina za nas kao ljudska bića? Što je naše prirodno okruženje? I kako se osjeća i živi srce koje nije pripitomljeno? Cijeli naš sustav, u svojim različitim dimenzijama (tijelo, misli, emocije, senzacije, naša duša) naše je prirodno okruženje, naš dom. A naše srce je vitalno središte ovog sustava.

Ne moramo ništa posebno činiti, niti tražiti neke idealne okolnosti da bi bili divlji. Ne moramo putovati na daleka mjesta ne bi li otkrili svoju divlju prirodu. Mi jesmo u vlastitoj divljini svaki dan. Živimo u ovom tijelu, budimo se i idemo spavati u njemu. Jednostavnim bivanjem i disanjem sa našim tijelom mi već jesmo u svom divljem, prirodnom okruženju.

No, zašto se onda često ne osjećamo tako? Zašto se često osjećamo kao poslušne, pripitomljene životinje koje žive svoj život onako kako su nam rekli da ga treba živjeti, po tuđim rasporedima i planovima? Po strogim mjerilima, neispunjivim kriterijima? Kruti, strogi, “odrasli” ljudi u kojima fali osjećaja “divljine”. Kako se to dogodilo? I kako ponovno pronaći “divljinu” unutar sebe?

Jedini način da se nosite s neslobodnim svijetom je da postanete toliko apsolutno slobodni da samo vaše postojanje bude čin pobune.
Albert Camus

Ova radionica nudi vam unutarnje putovanje, kako biste pronašli put do svog Srca. Na njoj ćemo si dati vrijeme da osjetimo vlastito srce. Da vidimo što ga drži podalje od njegove prave prirode. Istraživati ćemo blokade koje mu ne dopuštaju da bude svoje. Pustiti ćemo ga da diše, da se izrazi, da se ponovo otvori. Slušati ćemo ga, dopustit mu da nas inspirira i vodi. Dati ćemo priliku divljini da zauzme svoje pravo mjesto, u samoj srži našeg bića.

Slijediti svoje srce znači slijediti put svoje divlje prirode. Put svog tijela koje nam je uvijek dostupno.

Dođite da zajedno istražujemo taj put.