O nama

Centar Snaga namjere rezultat je dugogodišnjeg osobnog i profesionalnog učenja i istraživanja unutar područja energetskoga i terapijskoga rada, iscjeljivanja te osobnoga razvoja.

On je realizacija vizije četiriju individualnih praksi koja je nastala u potrebi za cjelovitim pristupom ljudskome postojanju sa svim blagodatima i zapletima koje život nosi. Prvenstveno je to prostor sveobuhvatnog učenja o energetskome i iscjeliteljskom radu te prostor edukacije polaznika unutar područjā rada na sebi i rada s drugima.

Centar je otvoren s namjerom da objedini ljubav prema iscjeljenju s ljubavlju prema energetskom i terapijskom radu, u kojima se učenje i dijeljenje odvijaju na iscjeljujući način, to jest kroz prisutnost, ljubav i podržavajuće usmjeravanje.

Utemeljen na učenjima Rolfa SteineraBarbare A. BrennanRosalyn Bruyere i Johna Pierrakosa te na gotovo petnaestogodišnjem iskustvu u praktičnom radu i istraživanjima, on je prostor koji energetski odgovara našoj namjeri da podržimo druge na putu prema vlastitome centru te prema osvještavanju vlastitih potencijala za cjelovitost.

Naš pristup

U stvaranju centra i vlastitome radu niti koje nas vode jesu iskustvo i uvjerenje da svatko od nas – svako živo biće – posjeduje kapacitet za iscjeljenje, prisutnost, intuiciju i kreativnost. Jednako tako upoznate smo i s time koliko nas je društvo u kojem živimo, dajući vrlo često prednost isključivo umu, na neki način zaputilo u zaborav ili udaljavanje od njega. Drugim, jednako važnim, uzrokom udaljavanja od samih sebe smatramo iskrivljena uvjerenja i emocije koje s njima izranjaju, a koje nam stoje na putu do življenja vlastitoga potencijala.

Svoje dugogodišnje iskustvo predanosti i povjerenja u tjelesno orijentiranu terapiju s čistom i jasnom namjerom, kao i iskustvo dobrobiti ovoga rada za ljude i međuljudske odnose, želimo podijeliti sa što većim brojem ljudi. Smatramo da ovo znanje zapravo pripada svakom čovjeku, stoga ga želimo proširiti unutar zajednice u kojoj živimo.

Upravo zato kao zadatke našega centra vidimo podsjećanje na vlastiti energetski kapacitet te osvještavanje sebe i procesa koji se svakodnevno odvijaju u našim susretima s drugim ljudima, sa životnijama, biljkama i svime što nas okružuje.

Bez obzira na to odlučili se baviti terapeutskim ili iscjeliteljskim radom, svjesnost o vlastitom energetskom polju, to jest o sebi kao cjelovitom biću, omogućava nam veću sposobnost osjećanja samih sebe iznutra, odnosno razumijevanja vlastite istine, vlastitih želja i potreba. Istovremeno to znači osjećaj slobode i neovisnosti od tuđih mišljenja i prosuđivanja, ali i suosjećanje s drugim ljudima.

Za nas je iscjeljenje veći stupanj svjesnosti i preuzimanje svoje životne energije natrag u vlastite ruke, u skladu s vlastitim najvećim dobrom. U našemu pristupu važno nam je služiti kao putokaz i kao podrška drugima bez određivanja što je najviše dobro za njih i bez osuđivanja onoga što je duša te osobe željela dotaknuti u nekom iskustvu. Pritom su prihvaćanje vlastite snage, moć odlučivanja i odabira iskustava te preuzimanje vlastite odgovornosti na osobnome putu za nas najvažnije smjernice u kontaktu sa svakom osobom s kojom radimo.

Stoga, u svakome aspektu svoga rada naglasak stavljamo na kontakt, za koji smatramo da je od iznimne važnosti. Kako preko kontakta učimo od početka svoga života – dodirom i ogledavanjem sebe u majčinim očima, u njezinom licu koje nam pokazuje, koje je nasmijano ili zabrinuto – tako ono što smo u najranijem djetinjstvu naučili o sebi i svijetu prenosimo u kontaktu s drugima. Ukoliko je u tom periodu u nekome aspektu izostao kontakt s ljubavlju i podrškom, upravo nam taj dio nas, koji nosimo kao uvjerenje o sebi i svijetu, onemogućava da u odraslome periodu živimo svoj puni potencijal. Zato je kontakt, bio na fizičkoj ili energetskoj razini, upravo ono što je najpotrebnije u procesu iscjeljenja.

Naposljetku, kažu da povrede koje su nastale u kontaktu jedino u kontaktu mogu biti i iscijeljene.

Učiteljski tim

Marina Nardin

osnivač, učitelj
tjelesno orijentirani terapeut
TRE praktičar
punopravni član EABP
Edukacija

Završila sam četverogodišnju edukaciju za iscjeliteljski i terapijski rad Snowlion u Francuskoj, a potom i četverogodišnju edukaciju za tjelesno orijentiranu psihoterapiju Core Energetics, pod vodstvom Sigmara Gerkena, Ph.D. Logični slijed bio je nastavak edukacije na trogodišnjem treningu CIL– studija za kliničku psihologiju i duhovnost, pod vodstvom Alexis Johnson, Ph.D. i Judith Sarah Schmitt, Ph.D. Trenutačno sudjelujem na edukaciji Somatic Experience Petera Levina.

Osim individualnih terapija, trinaest sam godina radila kao učiteljica u Centru za integrativni razvoj gdje sam stekla bogato iskustvo u radu s grupama. Moja vjera u tu vrstu rada na sebi i uvid u duboke promjene koje takva edukacija donosi ljudima, učvrstila me u namjeri da nastavim istraživati u tom smjeru. Tako je nastao Centar Snaga namjere i trogodišnja edukacija koju sam otvorila sa svojom dugogodišnjom prijateljicom i suradnicom Tihanom.

Tihana Ilić

osnivač, učitelj
tjelesno orijentirani terapeut
punopravni član EABP

 

Edukacija

U osobnoj životnoj krizi sam vođena do prve škole za iskustveno upoznavanje sebe – Snowlion, međunarodne škole za psihodinamički razvoj i energetski rad. Četverogodisnje istraživanje same sebe i upoznavanje svoga tijela kao energetskog, zaista mi je promijenio doživljaj stvarnosti. Najednom mi je postalo jasno da je zaista sve energija, ne samo u fizici, nego i u stvarnom životu. Iscjeljivanje je dobilo puni smisao.

Nakon toga poželjela sam još puno više svojih izgubljenih dijelova vratiti u cjelinu pa sam završila Core Energetics, trening za tjelesno orijentiranog terapeuta, u klasi Siegmara Gerkena, Ph. D., u Zagrebu. Diplomirala sam i CIL, pod vodstvom Judith Sarah Schmidt, Ph. D. i Alexis Johnson, Ph. D., i ovaj me trening najviše otvorio u smjeru suosjećanja s drugim ljudima. Uskoro sam pozvana na učiteljski trening u Centar za integrativni razvoj. Taj je rad osmislio ono što sam željela podijeliti s drugima. 2017.godine upisujem “Somatic Experiencing” Petera Levina, metodu rada s traumom. Centar Snaga namjere je ostvarenje moga sna, koji sam oživotvorila zajedno s Marinom.

Tu prenosimo sve što smo same iskustveno prošle i naučile kroz godine istraživanja. 2019.godine sampostala punopravni član EABP (Europska asocijacija tjelesno orijentirane terapije).

Jasenka Dabinović

učitelj
tjelesno orijentirani terapeut
punopravni član EABP

 

Edukacija

Susret s knjigom Iscjeliteljske ruke, odveo me do četverogodišnje škole Snowlion u Francuskoj, koju su vodili učitelji iz energetske škole Barbare Brennan u New Yorku.

Svakom edukacijom otvarala su se nova područja našeg tijela, psihe i duha koja zahtijevaju različit pristup u energetskom i tjelesno orijentiranom psihoterapeutskom radu. Slijedili su četverogodišnja edukacija Core energetics, trogodišnji trening CIL-studija za kliničku psihologiju i duhovnost te mnoge druge edukacije u Europi i SAD-u.

Dugogodišnjim neprestanim radom s ljudima svakodnevno obogaćujem i proširujem svoje znanje, kao i iskustvo u energetskom i iscjeliteljskom radu, spoznavajući finoću, kvalitetu te beskrajne mogućnosti i potencijale našeg najfinijeg instrumenta – TIJELA!

Dorijan Burčul

učitelj,
tjelesno orijentirani terapeut 
Edukacija

Za područje psihološkog rasta i razvoja počeo sam se intenzivnije zanimati još tijekom karijere kapetana duge plovidbe. Danas je iza mene više od 15 godina edukacije i 10 godina iskustva u savjetodavnom radu s pojedincima, pri čemu sam se osobito posvetio individualnom radu s muškarcima i radu u mješovitim grupama.

Edukacije:

 • 3-godišnji profesionalni program za psihološko-duhovni razvoj pri CIL-u (Center for intentional living, USA) pod vodstvom Judith Sarah Schmidt Ph.D. i Alexis Johnson Ph.D.
 • 4-godišnji program iz psihospiritualnog, tjelesnog i energetskog rada;
 • 2-godišnji napredni trening program razvoja i integracije osobne moći, liderstva i seksualnosti pri Centru za integrativni razvoj.

  Smatram da je učenje (o sebi) cjeloživotni proces, stoga se kao savjetnik kontinuirano usavršavam u Hrvatskoj i izvan nje.

  Helena Valović

  učitelj,
  tjelesno orijentirani terapeut 
  Edukacija

  Čežnja za duhovnim rastom te boljim shvaćanjem sebe same, ali i svijeta koji me okružuje dovela me prije 20-ak godina na tečaj reikija, gdje sam se prvi put susrela s iscjeljivanjem. To me iskustvo oduševilo i otvorilo mi je neke nove svjetove. Silno me to privlačilo pa sam upisala i završila četverogodišnju školu za terapijski rad i iscjeljivanje Snowlion u Francuskoj. Nakon toga uslijedila je dvogodišnja škola za tjelesno orijentiranu psihologiju Core Energetics, koju je vodio Sigmar Gerken, Ph.D., a potom i trogodišnji studij kliničke psihologije koji su vodile Judith Sarah Smit, Ph.D. i Alexis Johnson, Ph.D.

  Iscjeliteljski rad moja je velika strast i svakim danom sve više uviđam neizmjerne mogućnosti koje su nam nadohvat ruke, stoga to znanje i strast želim prenijeti drugima. Iskustvo ovakvoga rada, kao i neprestano učenje, za mene je i izazov i izvor velike radosti i užitka.

  Miroslava Benda

  učitelj, tjelesno orijentirani terapeut, psihodramski terapeut, voditelj sistemskih konstelacija, član SPUH-a, punopravni član EAP
  Edukacija

  Završila sam edukaciju za tjelesno orjentiranog terapeuta u Centru za integrativni razvoj (CIR) četverogodišnji i dvogodišnji napredni trening. U tom periodu dogodio se “psihodramski susret” koji me na kraju odveo i u edukaciju. Psihodrama je na svoj način upotpunila moje iskustvo rada na sebi i dodatno unijela neke nove alate i pristupe u individualni, a posebno grupni rad sa klijentima.
  Certificirani sam psihodramski terapeut (ECP).
  Moj put istraživanja pristupa vodi me dalje do sistemskih konstalacija.
  Završila sam edukaciju za voditelja sistemskih konstelacija kod dr. sc. Branke Devčić prema kriteriju kvalitete “Osterreichisches forum Systemaufstellungen“.
  U međuvremenu sam završila trogodišnji trening program u centru Snaga namjere gdje sam dodatno integrirala sva dosadašnja iskustva i znanja obogativši već postojeće alate unoseći tako i nove pristupe u osobni i profesionalni rad.

  Gdje smo

  Centar Snaga Namjere
  Račićeva 5/1, (dvorišna zgrada)
  10000 Zagreb

  Kontakt

  Email: centar.snaganamjere@gmail.com
  Tel: +385 98 350 680 (Tihana Ilić)
  Tel: +385 98 227 030 (Marina Nardin)

  Društvene mreže: