Popunjeno!

Ljudska bića se rađaju vrlo nedovršeno, bebe su potpuno ovisne o odraslim ljudima. Vrlo dugo nemaju sposobnosti da se imalo brinu o sebi, ne mogu se ispočetka niti pomaknuti i otpuzati.

U tako zavisnoj fazi moraju se vezati uz odraslo ljudsko biće. To je puno vise od ritma prehrane, presvlačenja i umirivanja. Uz dovoljno dobar osjećaj uz majku (ili onoga tko se brine o djetetu), gradi se unutarnji osjećaj da je dobro biti u tijelu. Taj osjećaj je vrlo rani i preverbalni, nema razumijevanja, ali ima nesto što je presudno za daljnji život. A to je povjerenje u život iz tijela, iz cijelog autonomnog živčanog sustava. Naša osjetljivost na stres, na zahtjevnosti zivota može biti utemeljena na osjećaju “dobro je i mogu”, ili na osjećaju “ sve izvana je opasno”.

Ukoliko to prvo vezivanje nije prošlo dovoljno dobro, povjerenje u sebe, život i kontakt s drugima će biti daleko ugroženiji.
Na ovoj radionici ćemo iskustveno istraživati što sve naše tijelo pamti, gdje reagiramo iz nečega što ne razumijemo, zašto ponavljamo obrasce?
Radionica će sadržavati kratko predavanje, tjelesne i iskustvene vježbe, povezivanje i integriranje uvida.

 

Datum: 5.9.2020.
Vrijeme: 09:30-13:00
Lokacija: centar Snaga namjere, Račićeva 5/1
Vodi: Tihana Ilić Prskalo
Cijena: besplatno