Dragi sadašnji i budući terapeuti tjelesno orijentirane terapije!

Za sve vas zainteresirane, početkom srpnja 2020., 4. i 5. u subotu i nedjelju, održat ćemo dvodnevni supervizijski intenziv. Ovom radionicom želimo pružiti podršku svima koji već radite ili želite početi s profesionalnom praksom jednog dana.

Izuzetno je važno nastaviti učiti i prakticirati pred svjedocima te tako istraživati eventualne zapreke ili pitanja koja se otvaraju kroz rad. Naš cilj je podržati vas te pomoći da se osjetite sigurnije i kompetentnije u terapijskom radu. Supervizijski rad je neophodan za sve koji se bave ovim poslom bez obzira na iskustvo i duljinu rada pa je kao takvo nužno ulaganje u osobni rast i poboljšanje vlastite prakse.

Mi ćemo vam ispričati ono što mi činimo za osobni supervizijski rad. Živimo u izuzetnom vremenu, gdje će puno ljudi zatrebati pomoć te je stoga još važnije pobrinuti se za sebe, kako bi tek onda mogli biti bolja podrška svojim klijentima. Ova traumatska iskustva kroz koja prolazimo će upariti dosta traumatskih vrtloga iz razvojne traume ili će nas možda još više odvojiti od tijela. Zato je bitno pratiti sebe: gdje su naše granice, koliko možemo biti prisutni i kakav je kapacitet našeg živčanog sustava za propuštanje teških, neugodnih emocija? Jer to je važno u terapeutskom radu. Osobni unutarnji promatrač nam olakšava rad s vlastitim egom i vraćanje u prisutnost. 

Pozitivno zrcaljenje, otpuštanje zarobljene energije traumatskih vrtloga, izražavanje potisnutih dijelova iz sjene, tako svjedočenjem pomažemo klijentu povratak u jedinstveni životni tok. Jačanje kapaciteta propuštanja neugodnih emocija omogućuje veći stupanj prisutnosti i smanjuje iracionalne strahove.

 

Sve što ste do sada naučili je važno, no ono što možemo  prakticirati do kraj života je prisutnost u vlastitom tijelu i sadašnjem trenutku. Tek tada možemo biti prisutni i za drugu osobu i tek tada nam druga osoba može početi vjerovati i osjećati se sigurno uz vas.

Tema ovog supervizijskog intenziva će biti rad s klijentima koji svu problematiku vide izvan sebe, u društvu, obitelji, susjedstvu itd. Iskustva iz djetinjstva gdje su bili pritiskivani i manipulirani izvana će ostaviti duboki trag u doživljaj života i u odraslosti. Posljedica toga je da će i nadalje vidjeti samo problematiku izvana koja ih sputava. 

Kako pristupiti s razumijevanjem i suosjećanjem te im pomoći otvarati unutarnji svijet koji više ne ovisi toliko o vanjskim pritiscima? 

Pridružite nam se i zajedno ćemo prakticirati. Najveća kvaliteta terapeuta je istinska i iskrena zainteresiranost.

Datum: 4. i 5. 7. 2020.
Vrijeme: 9:30 – 17:30
Mjesto: centar Snaga namjere, Račićeva 5/1
Vodi: Tihana Ilić Prskalo, Marina Nardin
Cijena: 1500kn
EABP: 14 sati

Supervizijski intenziv
reCAPTCHA