POPUNJENO!

Granica je rub ili crta na kojoj se susreću dvije različite energije. Ta linija može biti mjesto susreta ili mjesto razdvajanja. Naša prva granica postavljena je pri rođenju, kada smo iz jedinstva s majkom rođenjem odvojeni od nje kako bismo postali individua za sebe. One su važan dio osobnosti. Postavljamo ih na fizičkom, emotivnom i mentalnom nivou kako bismo zaštitili sve ono što nam određuje osjećaj identiteta.

Granice su važne jer štite našu intimu. Pomažu nam da jasno prepoznamo ono što jesmo, što mislimo i osjećamo, ono što nam je vrijedno i važno, po čemu se jasno razlikujemo od drugih. Granice nas štite i istovremeno nam pomažu da prepoznamo svoju jedinstvenost. S druge strane pokazuju nam i naše domete i ograničenja. Naše granice mogu biti zdrave, slabe, prečvrste, aktivne ili pasivne.

Na radionici ćemo istraživati kakve su naše granice, jesu li podržavajuće i štite ili nam otežavaju život zbog previše zatvorenosti ili previše otvorenosti i kakve to ima posljedice na naš život.

Datum: 28. 09. 2019.
Vrijeme: 9:30 – 13:00
Mjesto: centar Snaga namjere, Račićeva 5/1
Voditeljica: Marina Nardin
Cijena: besplatno