Konvencionalna je znanost dugo ustrajala u stajalištu da je „um“ tek iluzija, popratna pojava elektrokemijskih aktivnosti u tjelesnom mozgu. Otkriće dr.sc. Jeffreya M.Schwartza, utemeljeno na dvadesetogodišnjem istraživanju, tvrdi upravo suprotno: da um doista postoji sam za sebe.

Vodeći stručnjak za moždane disfunkcije dokazuje da je ljudski um neovisan entitet koji može oblikovati i nadzirati funkcioniranje tjelesnog mozga. Njegovo djelo temelji se na spoznajama o plastičnosti mozga, njegovoj sposobnosti preoblikovanja ne samo u djetinjstvu, već tijekom cijelog života, što su znanstvenici tek nedavno ustanovili. Ono što je presudan iskorak u vezi neuroplastičnosti mozga je to što je nakon dva desetljeća rada s pacijentima kojima je dijagnosticiran opsesivno-kompulzivni poremećaj dr.Schwarzt došao do iznimno važnog otkrića: primijetio je izrazite i trajne promjene u živčanim putevima pacijenata koje je podvrgnuo vlastitom obliku terapije. Za znanost je to bilo nešto jako važno.

Aktivnim odvraćanjem od negativnih oblika ponašanja i usredotočenjem na pozitivna, Schwartzovi su pacijenti putem uma preoblikovali svoje mozgove.

Schwartz osporava dosadašnja znanstvena stajališta tvrdnjom da ljudska bića nisu tek automati te da mogućnost oblikovanja vlastitog mozga sa sobom donosi i moć oblikovanja vlastite sudbine.
Mehanizam koji volji omogućuje djelotvornost u području materijalnog jest ono što J.Schwartz naziva mentalnom silom. Mentalna je sila fizikalno očitovanje volje. I ima moć djelovanja na materijalno. Mentalna sila na fizički mozak djeluje tako što utvrđuje novonastale moždane krugove odgovorne za zdrava ponašanja i prigušuje krug opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Energija cijelog sistema djeluje u tom smislu prizivanja kroz tijelo osjećaja nekog našeg resursa, npr. ugodnog osjećaja vrtlarenja ili plesa ili planinarenja, i taj osjećaj, senzacije kroz tijelo, slika nečeg što je ugodno i misao koju šaljemo, stvara nove sinapse i mijenja postojeći začarani krug u našem mozgu. Kako to izgleda u praksi, istražite na radionici „Naučite razgovarati s vašim stanicama“.

Najava radionice: Nauči razgovarati sa svojim stanicama

Raspored:

Datum: 25.05.2019.
Vrijeme: 09:30 do 17:30
Mjesto: Centar Snaga namjere, Račićeva 5/1,
Voditeljica: Tihana Ilić
Cijena: 350 kn