David R. Hawkins, znanstvenik, renomirani psihijatar i spiritualni učitelj (autor djela „Power vs.Force“) je utvrdio da vibracija hrabrosti mijenja negativni utjecaj na život u pozitivni, da u toj vibraciji stvaramo više energije nego što nama treba i širimo ju oko sebe za sav život.

Hrabrost podrazumijeva volju za pokušati nešto novo i preživjeti promjene i izazove života.

Ta hrabrost ne podrazumijeva samo herojsku hrabrost, nego nešto što je puno svakodnevnije i običnije, a to je hrabrost suočiti se sa svojom ranjivošću, svojim „neprihvatljivim dijelovima“, tamnijom i ozloglašenom stranom.

„Izvor engleske riječi „courage“ je latinska riječ „cor“, što znači srce, u jednoj od svojih najranijih formi. „Courage“ originalno znači „izgovoriti svoj stav govoreći iz srca“. S vremenom ova definicija je promijenjena, tako da je danas „courage“ više sinonim za herojstvo. Herojstvo je vrlo važno i nesumnjivo trebamo heroje, međutim ja vjerujem da smo izgubili dodir s tom prvotnom idejom da je govoriti iskreno i otvoreno o tome tko smo, o našim osjećajima (dobrim i lošim) prava definicija hrabrosti. Herojstvo se odnosi na stavljanje vlastitog života na rub. Uobičajena hrabrost se odnosi na otvaranje vlastite ranjivosti, što je u današnjem svijetu prilično neuobičajeno.“ Brene Brown „The Gifts of Imperfection“

U hrvatskom jeziku to bi značilo srčanost. I to je hrabrost koja proizlazi iz srca i ne zatire vrijednosti srca, ljubav i ranjivost.

Hrabrost nije odsustvo straha, nego napredovanje, suočavanje s izazovima unatoč strahu. Istinska hrabrost znači susret s vlastitim slabostima, manama, neugodnim osjećajima i neizvjesnošću. Ona nam daje snagu da pogledamo u najtamnije dijelove svoga bića i da ih konačno prerastemo.

Hrabrost stoji uz bok strahu. Hrabri smo onda kad se suočavamo sa strahom, kada donosimo neku odluku ili ustrajemo u nečemu iako je strah prisutan. Hrabrost je iskoračiti iz nezdravog osjećaja srama ili krivnje.

Radionica „Vibracije emocija“ u subotu 23.2.2019., u Centru Snaga namjere, bavit će se upravo tom vrstom hrabrosti koja proizlazi iz srca i zato se zove srčanost.