Naše su namjere očitovanje cijeloga svemira jer smo dio njega. U tim namjerama je sadržan mehanizam za njihovo ispunjenje. Ono što nam je potrebno jest jasnoća namjere…te ako ona postoji, preostaje još samo problem ega koji se postavlja na put ostvarenja. Namjera privlači elemente, sile, događaje, okolnosti, odnose i sve ostalo što je potrebno da bi se postigao željeni rezultat. Namjera je sila poput gravitacije, samo što je puno jača. Nitko nije posebno zadužen da pazi na gravitaciju ili da je čuva. Također ne možemo reći: «Ja ne vjerujem u gravitaciju.» To je sila koja postoji neovisno o tome razumijemo li je ili ne. Ista je stvar i kod namjere.

Namjera nije jednostavni hir. Ona traži pažljivost i odvajanje od okoline. Jednom kad smo ozbiljno izrazili namjeru, valja se maknuti i prepustiti ostvarenju univerzuma. U protivnom u igru ulazi ego koji proces ostvarenja baca u sjenu. Uskoro postajemo frustrirani zbog neispunjavanja naših želja. Naše ideje o tome kako se treba izrealizirati ta namjera vodi ego i on će uskoro ukazati na puno nesklada i neuspjeha, dolazi osjećaj ugroženosti ili straha ili počnete sažaljevati sami sebe. Namjera u biti sama rukovodi svojim ostvarenjem. Jedino što joj može stati na put ostvarenja je potreba dominacije ega.

Npr, ja sam imala par puta u životu snažnu namjeru, a realizacija nije bila u skladu s mojim idejama. Zadnja namjera je bila da hoću raditi nešto u što je uključena moja strast i u što duboko vjerujem. Namjera je bila snažna i paralelno je bilo puno frustracije, jer su moje ideje bile usmjerene na nešto gdje uopće nije dolazilo do realizacije. Kako sam prihvaćala padove mojih ideja i ostala sa snažnom namjerom, otvorile su se sasvim nove mogućnosti koje uopće nisam imala u vidu. Prolazila sam kroz puno strahova i meditacija i molitvi za pomoć i našla se u novom polju i nečemu što mi je dato, a ne zamišljeno u mojoj glavi. Sada vodim s najboljom prijateljicom Centar Snaga namjere i neizmjerno sam zahvalna za taj projekt.

Najbolji način za postizanje sklada s univerzumom jest njegovanje osjećaja zahvalnosti.
Budite zahvalni prema svemu u životu. Zaista svako iskustvo ima neprocjenjiv značaj. Ako odbacimo optužbe, bit ćemo bliže skladu.