Kažemo da smo preplavljeni kada nas neka emocija obuzme do te mjere da izgubimo kontakt sa sobom. U takvim trenucima izgubimo kontakt s unutarnjim promatračem i naš kapacitet za samoregulaciju se naglo smanji ili čak nestane. Izgubimo uzemljenje, a najčešće i prisutnost u tijelu te se osjećamo kao bespomoćno dijete.

Često trebamo vremena, a ponekad i intervenciju izvana, da izađemo iz tog stanja. U tom trenutku definitivno je prisutan gubitak veze sa sobom, a najviše gubitak veze s vlastitim tijelom. Povratak u tijelo je najbolji put ili sidro za koje se možemo uhvatiti u smislu povratka u stabilno stanje. Ako se uspijemo fokusirati na senzacije u tijelu, kao što su titranje, toplina, hladnoća i slično, vraćamo svjesnost u tijelo. Kada osvijestimo što je u nama, potrebno nam je da se orijentiramo u prostoru i vremenu, te osjetimo kao dio veće cjeline.

Svjestan kontakt druge osobe također će nam pomoći da se vratimo u tu i sada. To se može dogoditi kroz glas, dodir ili stvarnu prisutnost.

RADIONICE U NAJAVI:

02.06.2018.
Naziv radionice: ISTRAŽIVANJE ENERGETSKOG POLJA
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h
Cijena radionice: 350 kn

16.06.2018. >>>>> RADIONICA JE ODGOĐENA NA 09.09.2018.
Naziv radionice: POVEZANOST
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h
Cijena radionice: 350 kn