“Love is bodied truth, a somatic reality.” Stanley Keleman
“Ljubav je utjelovljena istina, somatska stvarnost.” Stanley Keleman

U subotu, 10. ožujka 2018, u Centru Snaga namjere ćemo od 10.30 ujutro, do 17.30 sati popodne istraživati “TKO JE OSOBA KOJA ŽIVI UNUTAR NAS?”

Prijepodne ćemo pogledati unutar sebe i zaista se zapitati “Tko priča? Iz kojeg dijela priča? Tko promatra, a tko prosuđuje?” Najvažnije “Što zapravo ne prihvaćam na sebi, u sebi?” Radit ćemo kroz vođene meditacije, vježbe disanja, dijeljenje kroz razgovor ili energetski osjet. Senzaciju tijela na energiju oko nas. Uz dodir i bez dodira.

Pauza za ručak je od 13.30 do 14.30 sati.
Popodne nastavljamo s jedinim mjestom života, tijelom.

Nevjerojatno veliki broj nas zapravo nije otkrilo osobu koja živi unutar tijela.
Možemo se žaliti zbog boli, neuspjeha u životu ili nevoljenja sebe. Ovo izgleda kao da postoji neka svijest o sebi. Međutim ono što vrlo često vidim je da nema previše kontakta sa svojim tijelom. Izuzetno je teško reći “Ja sam ovdje i ovo je moje tijelo i moj dom:” Ono čime se tada služimo su priče mozga, koje mogu biti vrlo odvojene od ostatka tijela. Mozgom smo se počeli vrlo rano štititi od svega što je bilo previše,a teklo je tijelom. Senzacije koje su bile uznemirujuće te podizale osjećaje koje nekada u djetinjstvu nismo mogli propustiti kroz tijelo, jer je bilo previšeee za malo tijelo koje se nije potpuno razvilo. Što smo onda radili? Najprije pokušavali zaustaviti taj protok, kontrahirati disanje, usporiti krvotok, stisnuti mišiće i još dublje organe. Ako nije uspjelo potpuno… s vremenom smo se preselili u gornji dio tijela i pokušavali iz mozga kontrolirati tijelo.
Ono što nas je nekada spašavalo, u odraslom dobu, “sada i tu” udaljuje nas od istine u tijelu i punog kapaciteta života.
Jedno od glavnih područja ravnoteže u srcu je ravnoteža tijela i uma. Do nje dolazimo od samog početka života u tijelu kroz osjete, senzacije tijela. Beba još u maminoj maternici prima senzacije kroz mamino tijelo, neurone te onda bebino tijelo reagira kroz osjet ugode ili neugode, stiskanja ili opuštanja itd…

Što možemo sada? Ponovno se vratiti tijelu, dešifrirati poruke tijela.
Popodne uključujemo rad s tijelom tako da povezujemo suptilne komunikacije tijela i onoga tko zaista promatra, STVARNO JA.
U sigurnom okruženju dopustiti komunikaciju tijela i uma te oporavak sjećanja, jer tijelo pamti puno duže nego mozak.
Jedino tijelo može otpustiti pohranjenu napetost, propustiti neriješene emocionalne procese, a jedino mi možemo sada iz “svjesnog promatrača” dopustiti tijelu da to počne živjeti sve češće.
Kroz ovaj proces – DOPUSTITI, PROPUSTITI I OTPUSTITI, možemo polako koračati prema prepuštanju onome što zaista jesam i živjeti sebe s većom dozom prihvaćanja “ONOG ŠTO ZAISTA JESAM”.

Ono što ova radionica može otvoriti je proces, povratka tijelu te upoznavanja “Tko zaista jesam?”
Proces traje kroz učenje i vraćanje na tjelesne senzacije “tu i sada”, stvarno prepoznavanje kako nešto zaista znamo kroz tijelo. Jedino mjesto gdje možeš živjeti? Nitko drugi ne može živjeti u tvom tijelu osim tebe. Potpuno je odbačeno i napušteno, ako se baš ti ne vratiš doma. I nigdje drugo se ne možeš vratiti i živjeti.

Dođite i dajte sebi priliku za život u predivnom domu, vašem tijelu.

RADIONICE U NAJAVI:

10.03.2018.
Naziv radionice: PRIHVAĆANJE SEBE
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h
Cijena radionice: 350 kn

14.04.2018.
Naziv radionice: ODNOS S AUTORITETIMA
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h
Cijena radionice: 350 kn

05.05.2018.
Naziv radionice: POVJERENJE U ŽIVOT
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h
Cijena radionice: 350 kn

 

02.06.2018.
Naziv radionice: ISTRAŽIVANJE ENERGETSKOG POLJA
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h
Cijena radionice: 350 kn

16.06.2018.
Naziv radionice: POVEZANOST
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h
Cijena radionice: 350 kn