Da bi ostvarili intimnost, prvo moramo imati osjećaj sebe. Biti intimni s vlastitom unutrašnjosti, poznavati svoje potrebe, želje, strahove, granice i nadanja. Kroz poznavanje sebe možemo dati respekt biću druge osobe. Tek kad smo sposobni voljeti svoje vlastito biće možemo ga otvoriti i ponuditi bliskost drugoj osobi. Bez ljubavi prema sebi to se ne može dogoditi. Najčešći blok unutar srčane čakre je odsustvo ljubavi prema sebi.

Kako možemo stvoriti intimnost s drugima ako smo udaljeni sami od sebe? Kako možemo posegnuti prema drugome, ako se utapamo u sramu i kritikama? Kako možemo održati ravnotežu između sebe i drugih, ako nemamo ravnotežu unutar sebe?

Kako možemo drugu osobu tretirati s poštovanjem, ako sebe vrijeđamo?

Voljeti sebe znači ponašati se prema sebi s poštovanjem i odgovornosti, uživati u vlastitom društvu kad smo u samoći, poštovati svoje granice i govoriti svoju istinu. Ljubav prema sebi je tretiranje samog sebe na način na koji bi tretirali bilo koga drugoga koga volimo – s poštovanjem, iskreno, suosjećajno, s osjećajem razumijevanja i strpljivošću. Naši odnosi s drugima reflektiraju naš odnos prema sebi. Pronalazit ćemo ljude koji nas tretiraju na način koji očekujemo, ljude koji reagiraju na program odnosa kojeg nosimo u svojoj srčanoj čakri.

Kako se početi okretati svom vlastitom unutarnjem biću? Početi ga promatrati, to ne znači popravljati, mijenjati, suditi, čak niti željeti. To znači jednostavno svjedočiti, zagrliti se sa svojom svijesti. U promatranju svog bića, svjedočimo čudesnoj manifestaciji Božanske energije koja postoji unutar nas, sa svim svojim nadama i strahovima, radostima i suzama. Ovo svjedočenje je “srce srca”. To je suštinsko razumijevanje koje mora biti prisutno za bilo kakvo istinsko iscjeljenje.

Bez preispitivanja dosadašnjih obrazaca, osuđeni smo na njihovo ponavljanje. Preispitivanje je nužno za uspostavljanje ravnoteže, kroz njega rađamo svjesno biće. A prihvatiti svoje vlastito biće i svoju vlastitu istinu je lijepo, jer je vjerodostojno.

RADIONICE U NAJAVI:

10.03.2018.
Naziv radionice: PRIHVAĆANJE SEBE
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h
Cijena radionice: 350 kn

14.04.2018.
Naziv radionice: ODNOS S AUTORITETIMA
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h
Cijena radionice: 350 kn

05.05.2018.
Naziv radionice: POVJERENJE U ŽIVOT
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h
Cijena radionice: 350 kn

 

02.06.2018.
Naziv radionice: ISTRAŽIVANJE ENERGETSKOG POLJA
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h
Cijena radionice: 350 kn

16.06.2018.
Naziv radionice: POVEZANOST
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h
Cijena radionice: 350 kn