Kada su pod velikim stresom muškarci proizvode visoku razinu testosterona što smanjuje smirujući učinak oksitocina. Posljedica toga je velika vjerojatnost da će na stres odgovoriti borbom i agresijom. Žene u stresnim situacijama proizvode estrogen koji pojačava učinak oksitocina, što ih tjera da u takvim situacijama traže društvenu podršku. To je način kako dolaze do utjehe i smanjenja posljedica stresa.

Žene su sklone hrabro zaroniti u emocije i traženje odgovora u prisustvu podržavajućih osoba. Postoje hormoni koji se oslobađaju kod žena kada se druže s drugim ženama i zato je to veoma bitno. Kažu da je žensko prijateljstvo nevjerojatan izvor energije i moćna sila koja je svijetu veoma potrebna.

Naša maternica je naš centar. Kada je protočna, mi stvaramo, primamo, dajemo, rađamo, osjećamo obilje, ispunjenje strasti za životom. Naša je zdjelica izvor kreativnosti i stvaralačke energije, radosti i živih boja. Ako smo od svojeg središta odvojeni uvjetovanim odgojem, očekivanjem okoline ili smo opterećeni pričama naših ženskih predaka, nismo u stanju slobodno izraziti suštinu svog ženskog bića. Kao posljedica toga javljaju se osjećaj praznine i nedostatka radosti. Tako se razvija osjećaj žrtve, gorčina, bijes te život postaje borba koja nije u skladu s našom pravom ženskom prirodom. Važno je njegovati svoju prirodu na svakodnevnoj razini te stvarati krug drugih žena, svoje žensko pleme.

Okupljanje žena u smislu podrške poznato je od davnih vremena. Običaji poput „crvenog šatora“ gdje su se okupljale žene s menstruacijom, dijelile iskustva i davale pažnju jedna drugoj. I u našoj tradiciji postoje takva okupljanja u kojima su žene zajedno kuhale, čuvale djecu i bile jedna drugoj potpora.

Neke studije pokazuju da iskrena ženska prijateljstva imaju veći utjecaj na naše fizičko i psihičko blagostanje, čak i od obiteljskih odnosa. Iskreno otvaranje duše stvara posebnu vezu i stvara u tijelu oksitocin koji pomaže u održavanju zdravlja. Zbog velikog broja obaveza, posla, kuće, djece, partnera i roditelja, danas su žene puno više izolirane jedna od druge jer nemaju puno vremena. Druženje se često svodi na brze usputne susrete.

Znamo da muškarci i žene različito doživljavaju svoj odnos. Druženje s drugim ženama jača partnerski odnos jer žena od članica svog ženskog plemena dobiva podršku i oslonac. Žene instinktivno znaju kako biti tu jedna za drugu. Zanimljivo je da, kada se žene dugo druže zajedno i ciklus im se sinkronizira.  Naša tijela komuniciraju na načine kojih nismo niti svjesni.

Pozivamo vas na radionicu namijenjenu ženama koje žele istražiti svoju zdjelicu i odnos prema svom centru, kako se osjećaju u svojoj ulozi majke, partnerice, kćeri, prijateljice, te kako poštuju svoje potrebe i svoje granice i kakav je osjećaj imati podršku ženskog plemena.

Naziv radionice: ZAGRLI SVOJU ŽENSTVENOST
Datum: 17.02.2018.
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h
Cijena radionice: 350 kn

Prijavite se ovdje

U nastavku pogledajte ostale radionice u najavi.

OSTALE RADIONICE U NAJAVI:

10.03.2018.
Naziv radionice: PRIHVAĆANJE SEBE
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h

14.04.2018.
Naziv radionice: ODNOS S AUTORITETIMA
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h

05.05.2018.
Naziv radionice: POVJERENJE U ŽIVOT
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h

02.06.2018.
Naziv radionice: ISTRAŽIVANJE ENERGETSKOG POLJA
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h

16.06.2018.
Naziv radionice: POVEZANOST
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h