U ovo doba Božića i dolaska nove kalendarske godine, puno nas se propitkuje što hoćemo za sebe u sljedećem periodu. Ako samo zaželimo nešto novo, bez spremnosti da zaista to hoćemo uvesti u vlastiti život… vjerojatno se neće nešto naročito dogoditi.

Pitanje je što smo spremni otpustiti da “umre”, da bi se moglo nešto novo “roditi”.

Na samu ideju o umiranju mnogi od nas protrnu i od silnog straha od nestajanja tada nismo spremni pogledati u tu promjenu kvalitete kao nešto što se stalno događa.
Lišće otpada u jesen, da bi se mogli novi pupovi pojaviti u proljeće. Svaki put kada izdahnemo, ponovno udahnemo, ali ako ne izdahnemo ne možemo uzeti novi svježi kisik. Da bi iskoračili u novi način života i stvarali vlastitu obitelj, potrebno je da se odvojimo od mame i tate i krenemo u vlastitu odraslost. Djetinjstvo umire da bi napravilo mjesta za odrasli, svjesniji način života.

Posljednja potvrda naravi iskustava “na rubu smrti” njihov je preobražavajući učinak na one koji ih dožive. Znanstvenici su otkrili da se pojedinci koji su doživjeli iskustvo “na rubu smrti” svojim putovanjem u onostrano gotovo uvijek duboko promijene. Postanu sretniji, optimističniji, opušteniji i manje usredotočeni na materijalne stvari. Najdojmljivije je to što se drastično poveća njihova sposobnost iskazivanja ljubavi. Suzdržani muževi iznenada postanu topli i srdačni, radoholičari se počnu opuštati i posvećivati vrijeme svojim obiteljima, a introverti postanu ekstroverti. Te promjene često su tako dramatične da ljudi koji poznaju pojedinca koji je doživio iskustvo “na rubu smrti” često komentiraju da je postao potpuno drugačija osoba. Zabilježeni su čak i slučajevi kriminalaca koji su iz korijena promijenili svoje ponašanje.
Pojedinci koji su doživjeli iskustvo “na rubu smrti” postaju i mnogo više usmjereni na duhovno. Vrate se ne samo čvrsto uvjereni u besmrtnost ljudske duše, nego i s dubokim i trajnim osjećajem da je svemir suosjećajan i inteligentan. Pa ipak, ta svjesnost ne rezultira nužno time da postaju religiozniji. Studije su pokazale da pojedinci koji su doživjeli iskustvo “na rubu smrti” pokazuju povećanu otvorenost prema idejama izvan njihovog religijskog zaleđa.
Širenje interesa često se protegne i na druga područja.

Zašto se to dogodi? Što se dogodi u susretu s mogućim prelaskom iz jednog načina života u drugi? Što se otvori u tom umiranju da se širi interes i da ljubav postaje važnija od ostalih osjećaja?
Što možemo otpustiti da bi mogli nešto drugo primiti?

Zamislite ruke prepune nevažnih, bezvrijednih poklona. Ako ih ne ispustite i ne oslobodite ruke… ne možete ništa drugo primiti u njih. Ni najvrjedniju dragocjenost. Koliko toga čuvate u srcu, u krvotoku, u emocionalnom svijetu. Vrijeme je za otpuštanje i umiranje onoga što možda živi još samo u vama… da bi se rodilo nešto što već pulsira u maternici života.

RADIONICE U NAJAVI:

17.02.2018.
Naziv radionice: ZAGRLI SVOJU ŽENSTVENOST
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h

10.03.2018.
Naziv radionice: PRIHVAĆANJE SEBE
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h

14.04.2018.
Naziv radionice: ODNOS S AUTORITETIMA
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h

05.05.2018.
Naziv radionice: POVJERENJE U ŽIVOT
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h

02.06.2018.
Naziv radionice: ISTRAŽIVANJE ENERGETSKOG POLJA
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h

16.06.2018.
Naziv radionice: POVEZANOST
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h