Svatko od nas u sebi nosi i žensku i mušku energiju. Jedan od najvećih izazova tijekom života je kako te dvije energije dovesti u balans i harmoniju. Kroz povijest puno se spominju ta dva aspekta postojanja. Jung govori o animi i animusu te koliko je bitno uskladiti različite aspekte svoje osobnosti. Istočnjačke filozofije prihvaćaju koncept jin i jang u kojem su to dvije sile koje čine sve što postoji u univerzumu.

Ženski dio nas je intuitivan, dubok i mudar, a posjeduju ga i žene i muškarci. Ako ne komuniciramo s njim tijekom dana, moguće je da nam se obrati kroz snove. Ako se prepustimo vodstvu naše ženske strane, bit ćemo okupani kreativnim iskustvima i istraživanju kroz osjećaje. Muški aspekt usmjeren je više na akciju, uspjeh u fizičkom svijetu, na pravo da mislimo, govorimo i pokrećemo tijelo. Ženski aspekt u nama propušta univerzalnu kreativnu energiju i govori nam da nešto osjećamo, a muški dio nam pomaže da se izrazimo kroz aktivnosti. Prema tome, ženski dio nosi ljubav, mudrost, vizionarstvo, izražavanje kroz osjećaje, dok je muški dio nosilac spremnosti za realizaciju te vodstvo direktno ka cilju bez straha.

Ako uspijemo ta dva dijela dovesti u harmoniju, dolazi do sklada i protočnosti u životu. Ako postoji neravnoteža te je jedan aspekt snažniji, pokušat ćemo kompenzirati drugi dio kroz partnera. To će neko vrijeme funkcionirati, no uskoro ćemo se osjećati još praznije i neispunjenje. Npr. ako koristimo više mušku energiju kako bismo bili sposobniji na poslu gdje puno koristimo akciju, pri tome često potisnemo i pokušamo kontrolirati žensku intuiciju. Rezultat je potreba za kontrolom. Diže se strah od prepuštanja jer se bojimo gubitka identiteta. Tako moć intuicije ne može doći do izražaja direktno pa se izražava indirektno manipulacijom ili kroz nagle emocionalne izljeve. Iskrivljenje je bezosjećajnost i kontrola s jedne strane, odnosno bespomoćnost, ovisnost, emocionalna neuravnoteženost i manipulativnost s druge strane.

RADIONICE U NAJAVI:

17.02.2018.
Naziv radionice: ZAGRLI SVOJU ŽENSTVENOST
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h

10.03.2018.
Naziv radionice: PRIHVAĆANJE SEBE
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h

14.04.2018.
Naziv radionice: ODNOS S AUTORITETIMA
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h

05.05.2018.
Naziv radionice: POVJERENJE U ŽIVOT
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h

02.06.2018.
Naziv radionice: ISTRAŽIVANJE ENERGETSKOG POLJA
Voditelj: Marina Nardin
Trajanje: 09:30 – 17:00 h

16.06.2018.
Naziv radionice: POVEZANOST
Voditelj: Tihana Ilić Prskalo
Trajanje: 10:30 – 17:30 h