Lakota Indijanci

Stvoritelju, to sam JA. Hvala Ti za današnji  izlazak sunca, za moj dah i život u meni i za sve što si stvorio. Stvoritelju, čuj moju molitvu i usliši je.

Kao što dan počinje s izlaskom sunca, ja zazivam DUHA koji čuva ISTOK, Brata Orla, BUDI SA MNOM. Leti visoko i ponesi moje molitve STVORITELJU. Da mogu imati oštro oko kao tvoje, pa da budem sposobna vidjeti istinu i nadu na putu koji sam izabrala. Vodi moje stope i daj mi hrabrosti da hodam tragom svog života s poštenjem i dostojanstvom.

DUŠE koji čuvaš JUG, VUČE, budi sa mnom. Pomozi mi da se sjetim ljubavi i suosjećanja za sav ljudski rod. Pomozi mi da kročim svojim putem s radošću i ljubavlju prema sebi, drugima, prema četveronošcima, onim s krilima, biljkama i svim kreacijama MAJKE ZEMLJE. Pokaži mi ispravan put da odlučujem srcem čak i onda kada je ono ranjeno. Pomozi mi da rastem i nahranim sebe svim vrijednostima.

DUŠE koji čuvaš ZAPAD, SMEĐI MEDVJEDU, budi sa mnom. Donesi iscjeljenje ljudima koje volim i meni samoj. Dovedi u sklad fizičko, mentalno i spiritualno tako da znam svoje mjesto na Zemlji, u životu i u smrti. Iscijeli moje tijelo, moj um i donesi svijetlu, radosnu svjesnost u moju dušu.

DUŠE koji čuvaš SJEVER, BIJELI BUFFALO, budi sa mnom. Nakon protoka dana pomozi mi da se prepustim s nježnošću sjećanju na mladost. Pomozi mi da slušam tiho i da nađem mir u tišinama koje postaju sve duže. Daj mi mudrosti da mogu mudro odlučivati o svim stvarima koje su stavljene preda me. I kad dođe vrijeme za mene, za promjenu svjetova, daj mi da odem mirno bez žaljenja za stvarima koje sam zapustila učiniti hodajući svojim putem.

MAJKO ZEMLJO, hvala Ti za tvoju ljepotu i za sve što si mi dala. Podsjeti me da nikad ne uzmem od tebe više nego što trebam i podsjeti me da ti vratim uvijek više negoli sam uzela.