Kontakt stopala s tlom nazivamo uzemljenjem. Ako dobro osjećamo stopala i noge, možemo osjetiti protok energije.

Izraz „stoji čvrsto s obje noge na zemlji“ opisuje čovjeka koji je realan, u sadašnjosti, prisutan i svjestan sebe. Mogli bismo reći da osoba zna što radi, a time da zna tko je. Za takvu osobu kažemo da ima duboko korijenje u zemlji i dobro se osjeća u svom tijelu i biću. Nasuprot tome, ako vidimo nekoga za koga kažemo da „živi u oblacima“, znat ćemo odmah da je puno u mašti, često odsutan duhom, van tijela te većinom obitava u mislima u prošlosti, budućnosti ili u prostorima gdje nema prisutnosti u tijelu i onom što se stvarno događa tu i sada.

Uzemljenje osim prisutnosti u tijelu i sadašnjosti, znači opuštanje i spuštanje gravitacije u smislu osjećanja bliže zemlji. Za to nam trebaju mekana koljena koja su amortizeri našeg tijela. Ukočena koljena sprečavaju protok iz zemlje prema gore te izostaje osjećaj sigurnosti, a to je baza. Sigurnost je osjećaj koji nam je potreban kako bismo bili dobri  svom tijelu, emocijama i životu općenito. Prva čakra koja se nalazi u donjem dijelu energetskog sistema i širi se prema dolje u smjeru zemlje, razvija se prva, a zadužena je za osjećaj sigurnosti. Demon prve čakre je strah, a strah izaziva potrebu za kontrakcijom, povlačenjem i zaustavljanjem protoka kako bismo se zaštitili.

Životinje kao izvor moći koriste mišiće donjeg dijela leđa i zdjelice. Uzemljenje nam pomaže da se povežemo sa svojom životinjskom prirodom, što uključuje probavu, kretanje, seksualnost… Često to zaboravimo pa koristimo gornji dio tijela kao izvor moći, a ne kao nadogradnju na zdravu bazu i stabilnost. Kada gravitacijski centar sjedne u zdjelicu, stopala postaju energetska podrška, a mi osjećamo moć u donjem dijelu trbuha. Kada osjećamo takvu moć, osjećamo se sigurni, a kada smo sigurni možemo graditi opuštenost, protok, kreativnost, zdrave granice, dobar osjećaj sebe, a onda i drugih. Ukoliko toga nema, nastupa tjeskoba i nesigurnost te veći dio sustava mobiliziramo kako bismo se zaštitili.

Ako tokom života nismo iz raznih razloga izgradili svoje dobro uzemljenje, možemo to uvijek promijeniti. Postoji veliki broj fizičkih i energetskih vježbi koje nam u tome mogu pomoći. Osim toga, bitna je prisutnost i stalno osvještavanje onoga što se zbiva u našem tijelu i energetskom sustavu te osobni razvoj i rad na traumama kroz individualne terapije i razne edukacije koje to podržavaju. 

–>BESPLATNE UVODNE RADIONICE U LISTOPADU I STUDENOM<–

28.10.2017. (sub) od 17:00 do 20:00 sati, radionica “Istraživanje 7 razina energetskog polja”, voditeljica Marina Nardin
* napomena: želite li se prijaviti na radionicu, pošaljite nam putem maila Vaše ime i prezime s naznakom “prijava”

04.11.2017. (sub) od 17:00 do 20:00 sati, radionica “Četiri razine iscjeljivanja”, voditeljica Tihana Ilić
* napomena: želite li se prijaviti na radionicu, pošaljite nam putem maila Vaše ime i prezime s naznakom “prijava”

Više o radionici: Kad smo svjesni svoje energije i energije koja se kreće oko nas, možemo adekvatno i pravovremeno odlučivati što ćemo. Možemo prije prepoznati da li nam je ugodno ili neugodno u situaciji, da li nam je previše ili premalo i da li želimo ostati ili se pokrenuti. Iscjeljivanje postoji na četiri razine, koje su ujedno i sve naše razine postojanja: tjelesna razina, emocionalna , mentalna i razina naše duše. Vrlo često usmjeravamo pažnju samo na neke razine našeg postojanja, a druge ili zanemarujemo ili nismo uopće svjesni  te vibracije i svojih potreba na toj razini. Daaaaa…imamo potrebe na svim razinama, koje nas i pokreću i zovu u taj dio života. Kao djeca preživljavamo tako da se povlačimo i zatvaramo gdje ne možemo propustiti svoju energiju. Možda su vaše prirodne potrebe za sigurnošću, prihvaćanjem ili ljubavi bile negirane ili omalovažavane u djetinjstvu. Da li još uvijek čekate da netko drugi ostvari tu vašu potrebu? Ili ste možda potpuno odustali da živite svoj puni potencijal? Želite li saznati nešto više o sebi?

Prijavite se na radionicu! Vidimo se 🙂