Korijen mržnje prema sebi, nažalost, potiče iz našeg ranog djetinjstva. Nezadovoljstvo sobom dok smo bili mali obično bi se javilo kada nismo bili u stanju ispuniti vlastita ili tuđa očekivanja. Žudjeli smo za srećom i bezuvjetnom ljubavi kako bi se osjećali sigurni i voljeni. Nažalost roditelji najčešće nemaju kapacitet da budu savršeni, a ponekad čak niti ,,dovoljno dobri “.

Rodimo se s potrebom da slobodno i nesputano izražavamo svoju energiju i volju, no roditeljima je to obično previše, te se zbog vlastite obrane ili iskrivljenih uvjerenja ne znaju nositi sa slobodnom, neobuzdanom energijom svoje djece.

Ima puno načina na koje se slobodan razigran protok slobodnog djeteta može zaustaviti. Često se radi o manipulaciji, preplavljivanju, nametanju krivnje, pražnjenju vlastitog negativnog naboja i slično.

Kada smo djeca reakcije naših roditelja snažno utječu na nas, a mi smo spremni potisnuti naše prirodne nagone kako bi bili voljeni. Što se više trudimo dobiti potvrdu i ljubav izvana, to se više moramo odreći svojih autentičnih dijelova.

Jedan od najbitnijih puteva prema uspostavljanju protočnosti i zdravlja je pozitivan emocionalni odnos prema samom sebi. Prihvaćanje sebe onakvima kakvi uistinu jesmo i pronalaženje unutarnje ljepote. Kao odrasli moramo prestati očekivati da će potvrda i pohvala doći izvana i moramo polako to učiti davati sami sebi. Ako ne krenemo u tom smjeru doživotno ćemo od naših partnera, prijatelja i drugih očekivati da nas učine sretnima.
Taj put obično kad tad dovodi do razočaranja i emocionalne boli.

Jačanje uzemljenja, prisutnosti u tijelu i usmjeravanje pažnje u sada,
preduvjeti su za to da sve više stvaramo pozitivan odnos sa samim sobom.

To je preduvjet za opuštenost, te stvaranje dobrog osjećaja u vlastitoj koži.

 

BESPLATNE RADIONICE U RUJNU I LISTOPADU

9.9.2017. (sub) od 10:00 do 13:00 sati, “Istraživanje vibracija emocija”, voditeljica Tihana Ilić

 

16.9.2017. (sub) od 10:00 do 13:00 sati, radionica “Istraživanje odnosa sa autoritetima”, voditeljica Marina Nardin

 

7.10.2017. (sub) od 10:00 do 13:00 sati, radionica “Nauči razgovarati sa svojim stanicama”, voditeljica Tihana Ilić

 

28.10.2017. (sub) od 15:00 do 18:00 sati, radionica “Istraživanje 7 razina energetskog polja”, voditeljica Marina Nardin