Obojena svjetlost je elektromagnetski val koji vibrira okomito na svoju putanju. Ne treba materiju za prijenos za razliku od zvuka, može putovati svemirom. Manifestacija je viših frekvencija izvan fizičkog svijeta. Izuzetno je bitna za naše zdravlje. Nužne su nam boje našeg energetskog polja. Određene boje imaju direktnu vezu na naše emocije. Time si možemo služiti u procesu iscjeljivanja. U tu svrhu možemo i urediti prostor u kojem živimo.

Svaka čakra treba energetsku hranu specifične frekvencije, što se podudara frekvencijama određenih boja. Ako postoji blok ili bolest u određenom području tijela, na čakru u toj zoni možemo utjecati punjenjem energije koja ima frekvenciju boje koja potiče i regenerira tu specifičnu čakru.

Barbara Brennan preporučila je tablicu boja u kojima govori o učincima pojedinih boja na auru. Npr. plava boja donosi mir, pomaže u izražavanju istine i povećava senzibilnost. Dobra je za štitnjaču, a koristi se u iscjeljivanju koje se zove duhovna kirurgija. Crvena boja pojačava uzemljenje i pojačava volju za životom u fizičkom svijetu te puni, štiti i stvara osjećaj sigurnosti. Bijela boja nas širi i povezana je s duhovnošću, ublažava bol i dobra je za mozak. Boja lavande donosi vedrinu, čisti mikroorganizme i daje osjećaj lakoće. Ružičasta aktivira, izražava ljubav prema drugima i iscjeljujuća je za pluća i srce. Zelena donosi osjećaj ispunjenosti i ravnoteže te je dobra za sve organe povezane s četvrtom čakrom. Crna podržava povlačenje u sebe i centriranje. Donosi mir i ulazak u kreativnu snagu, a dobra je za liječenje kostiju.

Ovakav univerzalni sustav, ne treba se uzimati zdravo za gotovo. Određene boje povezane su uz neka naša životna iskustva, bilo da su bila pozitivna ili negativna. Izlaganje tim bojama u nama izaziva određene emocionalne reakcije, što također možemo koristiti u iscjeliteljskom ili terapeutskom radu.