U našem središtu nalazi se unutarnji izvor života. Tamo je smješteno božansko u nama i na tom smo mjestu središte svemira. Naša suština je najčišća naša priroda i postoji van vremena, prostora i vjerovanja. Na tom smo mjestu hrabri i puni ljubavi. Naše reakcije na negativna iskustva mogu sakriti ili zamutiti prostor oko tog dijela, no ništa ne može uništiti ili promijeniti našu najosnovniju prirodu. To je ono što mi doista jesmo, a iz tog mjesta proizlazi naša stvaralačka energija i naša kreacija.

 
Kreacija i stvaralački proces započinju pozitivnom namjerom i osjećajem užitka u tome. Stvaralački čin ide u smjeru materijalizacije. Za to nam je potrebna svjesnost u našoj biti. Nakon toga aktiviramo svoju namjeru, odnosno voljni proces kako bi se rezultat manifestirao na fizičkoj razini. Ako se u našem sistemu odvija takav stvaralački proces koji teče, osjećat ćemo zadovoljstvo na svim razinama svog bića. Ako blokiramo stvaralačku energiju, to će neminovno proizvesti bol u našem životu.

 
Ako želimo biti emocionalno i fizički zdravi, moramo težiti prodrijeti do svoje srži u kojoj se nalazi izvor našeg mira, sklada i zadovoljstva. Za to je potrebno bolje upoznati sebe te otkriti obrane koje smo iskreirali u djetinjstvu kako bi preživjeli. Moramo se baviti svojim iskrivljenim uvjerenjima kako bismo lakše došli u kontakt sa svojom suštinom i pozitivnim stvaralačkim potencijalom.

 
Kroz iscjeljivanje i terapijski rad susrećemo se sa svojim izgubljenim dijelovima i maskama koje su nam služile u djetinjstvu kako bismo preživjeli, a danas su postali prepreka rastu i razvoju. Radom na sebi upoznajemo i transformiramo sve te dijelove kako bismo bili što više u doticaju sa svojom suštinom i pozitivnim stvaralačkim procesom koji nam donosi sreću i zadovoljstvo na svim razinama.