UVODNO BESPLATNO PREDAVANJE:
PREOBRAZBA

Predavač : Tihana Ilić

Datum : 01.lipnja 2017.god
Vrijeme održavanja : 19-21 sati
Mjesto : Centar Snaga namjere, Račićeva 5 dvorišna zgrada, Zagreb
Ulaz slobodan

“Jučer sam bio pametan i pokušao sam promijeniti svijet. Danas sam mudar i pokušavam promijeniti sebe.” ~ Rumi

U svakome od nas postoje mjesta koja lako zatitraju na nešto izvana. Može biti neka osoba i njena energija, neki događaj, pjesma, slika ili nešto drugo. Kad zatitramo pozitivno, onda to lako prihvatimo i možemo pripisati osjećaj drugoj osobi ili tom danu. Kada okidač vodi u neugodan osjećaj, onda se najčešće čuje “da me je netko drugi naljutio” ili “rastužio” ili “uvrijedio”…
Sada kad smo odrasli, nitko drugi ne može “učiniti da se nekako osjećamo”. Osjećaj je naša energija i kreira se u nama. Međutim, postoji puno naših odvojenih ili blokiranih dijelova do kojih nemamo pristup. U ranim periodima razvoja za sve što je bilo previše kao iskustvo morali smo naći neki spas. Često je spas bio odvojiti se od tih osjećaja, zamrznuti iskustvo koje nas je bacilo u osjećaj užasa i bespomoćnosti.
U odraslim traumatičnim iskustvima događa se sličan postupak, kao da dijelovi nas prestaju postojati. Cijeli sistem vjeruje da je nemoguće proći kroz to iskustvo, jednostavno odvojimo taj dio sebe.

Problem je u tome što će nam ti dijelovi nedostajati da budemo potpuni. Imat ćemo kontinuirani osjećaj nezadovoljstva kao da “nešto nedostaje” u našem životu.
Pokušaji da popunimo tu prazninu prekomjernim radom, jelom, alkoholom, bilo kojim sekundarnim užitkom, nikada neće popuniti tu rupu. Osjećaj nepotpunosti progonit će nas i nadalje. Nezadovoljstvo će se vrlo lako projicirati na van, drugu osobu ili situaciju. Tako će nam biti kriv životni partner ili šef, država, ekonomski sustav ili godišnje doba. I, vjerujte, bit će toga sve više i više.

Kako bi bilo da se vratimo tamo gdje nam je dom? U svoj centar, svoje tijelo, osjećaje i misli.
Nitko nas u odrasloj dobi ne može usrećiti ili unesrećiti osim nas samih. Međutim, duboka unutarnja vjerovanja da zadovoljstvo dolazi izvana kreiraju iznova i iznova situacije koje nam potvrđuju da je tako. Odnosno, mi sami kreiramo svojim mislima situacije gdje, ne prihvaćajući osobnu odgovornost, predajemo moć nekome ili nečemu drugom.
Vrijeme je za preobrazbu, za odrastanje i preuzimanje vlastitog života u svoje ruke.
To znači zaista preobrazbu misli i vjerovanja. Kad dopustimo protok energije kroz tijelo, dajemo tijelu iskustvo da je moguće. Emocija je energija koja teče. Ako ju zaustavimo, postaje stanje. To znači od depresivnog osjećaja nastaje depresivno stanje ili od osjećaja nervoze postaje neurotično stanje.

Želite li dopustiti vlastitu promjenu i vratiti svoju moć sebi?
Dođte na otvoreno predavanje “PREOBRAZBA” koje će se održati u četvrtak 1. lipnja 2017. u Centru “Snaga namjere”, Račićeva 5, dvorišna zgrada.