Apsolutno sve u našem životu u svojoj podlozi ima određenu vibraciju -naše emocije ,misli, vjerovanja i uvjerenja, vrijednosti, odnosi, ponašanja, odluke, ciljevi, posao kojim se bavimo, odnosi kakve imamo, izbori koje činimo… baš sve!
Na svjesnom nivou doživljavamo sve te kategorije i one se izražavaju na određeni način, ali na nesvjesnom, dubljem nivou one imaju svoj vibracijski zapis koji je puno bitniji za nas i promjene koje potencijalno želimo napraviti. Zašto?
Zato što ako nečim u životu nismo zadovoljni, trebamo promijeniti upravo taj dubinski , vibracijski segment da bi se u životu ta promjena dogodila.

Element 5. čakre je zvuk, a svrha je komunikacija i kreativnost. Locirana je u grlu i orijentirana na samoizražavanje. To je cijelo carstvo zvuka i vibracija, i to paradoksalno carstvo jer ima veliku suptilnost, a moćan utjecaj.

Što se događa kada 5.čakra ne funkcionira? Mi ne izričemo svoju istinu i autentičnost. Grlo je ili stisnuto i ne usudimo se izraziti, ili se previše pričanja koristi kao obrana uz nesposobnost slušanja.
U prve 4 čakre dotičemo formu, pokret, aktivnosti i odnose, stvari koje je lakše promatrati.
U 5. čakri pozornost obraćamo na vibracije, suptilne ritmičke pulsacije svih stvari.
Sav život je ritmičan. Od izlaska i zalaska sunca, od udisaja i izdisaja našeg daha, do kucanja srca te beskonačnih vibracija atomskih čestica unutar naših stanica. Mi smo gomila vibracija koje čudesno rezoniraju kao jedan sustav.
Naša sposobnost da funkcioniramo kao cjelina ovisi o koherenciji rezonancije manjih suptilnih vibracija unutar nas.
A kad je ta sinkronizacija ugrožena, događa se nesklad u našim osjećajima, mislima i zdravlju tijela.

Ritmička usuglašenost različitih frekvencija unutar tijela i svijesti stvara osjećaj usklađenosti sa svime. Kao unutarnje pjevušenje na dobar dan ili osjećaj da ne možemo propustiti korak. Usuglašeni smo s ritmom svemira.

Obrnuto od toga je osjećaj da smo izvan faze ili da ne možemo učiniti ništa kako valja. Osjećamo se mrzovoljno, neudobno u svojoj koži i drugima nije ugodno pored nas.

Stanje rezonancije unutar tijela i uma iskaz je našeg zdravlja i vitalnosti.
Kad ne možemo rezonirati sa svijetom oko nas, ne možemo se s njim niti povezati. Postajemo izolirani i bolesni.
Glas je živa ekspresija osnovne vibracije pojedinca. Pravu rezonanciju imamo samo kad su povezani tijelo i um i to kroz grlo. Grlo je prolaz gdje nesvjesno postaje svjesno. Tu je naša sposobnost da fizička iskustva dovedemo do razumijevanja i izričemo vlastitu istinu i autentičnost.
Potreba da nas se čuje je jedna od najdubljih ljudskih potreba. Time potvrđujemo svoju istinu, individualnost i naše postojanje. Zato je 5. čakra mjesto gdje čujem i govorim istinu. I zato je moj glas nužan.