“Univerzum u kojem živimo ne funkcionira po načelu zasluživanja i nezasluživanja.Nikada nije bilo upitno zaslužujete li nešto. To je apsolutna datost. Nikada se nije dogodilo niti će se ikada dogoditi trenutak u kojem ne biste zasluživali ljubav i sreću. Zaslužujete imati sve što biste ikada mogli poželjeti, čim to poželite. Razlog zbog kojega u životu ne dobivamo ono što želimo nije ni u kakvoj vezi s pitanjem zaslužujemo li to. Povezan je s pitanjem vjerujemo li da to zaslužujemo. Povezan je s pitanjem jesmo li vibracijski usklađeni s onime što želimo.”

Teal Swan

Kako prodrijeti ispod svih naših uvjerenja koja su moćna i djelotvorna i kada su usmjerena protiv nas? Jedan od načina da se otvore ta energetska vrata ispod racionalnih obrana je polaganje ruku na tijelo i dozvola energetskog protoka.

Što se zapravo događa u takvoj sinergiji? Ako iscjelitelj postavi snažnu i jasnu namjeru “da je energetski protok za najviše dobro osobe koja prima iscjeljivanje”, i dozvoli da bude protočni kanal za tu energiju, onda se događa nešto što je veće od mozganja i svih križaljki koje ispunjava naše razmišljanje. Počinje usklađivanje na dubljem energetskom nivou i podsjećanje na ono što naše stanice znaju kad nisu programirane uvjerenjima, a to je kako funkcionirati na najbolji mogući način.

Prepuštanje s povjerenjem vraća nas u stanje gdje se ne moramo braniti i omogućuje našem biću da osjeti vlastitu istinu i povezanost sa svim u nama i oko nas.
Polaganje ruku na tijelo vraća svjesnost na razinu tijela i sadašnjeg trenutka. Ono pojačava vibraciju stvarnog života koji je jedino moguć “tu i sada”. Ta snaga nam olakšava prihvaćanje sebe, a prihvaćanje sebe je početak puta prema ljubavi za sebe.

Zato je energetski rad često izvanredna podrška terapeutskom radu. Polaganje ruku na tijelo daje nam priliku da osjetimo da je netko tu za nas i da se možemo barem na jedno vrijeme opustiti i prepustiti. Prepuštanje olabavljuje uvjerenje da se moramo stalno braniti i otvara se nova mogućnost iskustva. Svaki iskorak u novo ispituje stare sisteme vjerovanja i gradi drugačije neuronske puteve.

 

Priroda energije je da teče. Kada netko za nas drži taj protok, olakšava nam otvaranje energetskih blokova koji su izgradili uvjerenja da nismo dovoljno dobri ili dovoljno vrijedni da zaslužujemo ljubav.